16 november 2012

SVERIGETOPPLISTAN v.46 One Direction klättrar på listorna

One Direction – som helt nyligen på kort tid sålde ut alla biljetter till vårens konsert på Friends Arena i Solna – intar den veckan förstaplatsen på SverigeTopplistan / album med Take Me Home [SYCO / Sony Music] som sålt platina redan under själva utgivningsveckan. Den engelska popsensationen klättrar samtidigt med flera titlar på både album-, singel- och dvd-listorna.

One Direction Take Me Home [SYCO / Sony Music] har den senaste veckan sålt dubbelt så mycket som veckans tvåa på albumlistan: förra veckans etta Mando Diao Infruset [Musica De La Santa / Sony Music]. One Directions föregående platinaskiva Up All Night [SYCO / Sony Music] klättrar dessutom från plats 26 till 19.

På albumlistans tredjeplats debuterar Jill Johnson A Woman Can Change Her Mind [Lionheart / Universal Music] och därefter följer på plats 4-6 i tur och ordning de svenska artister som förra veckan placerade sig på placerade sig på plats 2, 3 och 4: guldsäljande Bo Kaspers Orkester och  Petra Marklund samt platina-certifierade Loreen.

Högsta nykomlingarna efter One Direction och Jill Johnson är Aerosmith Music From Another Dimension [Columbia / Sony Music] på plats 11 och Miss Li:s samling Singles And Selected [National / EMI]. Miss Li återfinns även lite längre ner på albumlistan, där senaste studioalbumet Tangerine Dream [National / EMI] den femte veckan på listan klättrar från plats 37 till 27.

På singellistan regerar även denna vecka Swedish House Mafia feat. John Martin Don’t You Worry Child [Virgin / EMI] före i helgen Sverige-aktuella Rihanna Diamonds [The Island Def Jam Music Group / Universal Music] och The Scrict feat. Will.I.Am Hall Of Fame [Phonogenic / Sony Music] på plats 2 och 3. Förra veckans fyra och femma på listan byter plats med varandra, så att Psy Gangnam Style [Schoolboy Records and Universal Republic Records / Universal Music] denna vecka passerar Petra Marklund Händerna mot himlen [Razzia / Sony Music] med minsta möjliga marginal.

Högsta nykomling är Vinsten Luckiest Girl [Record Union] som debuterar på plats 21. One Direction återfinns på både plats 23 och 53 med Live While You’re Young [SYCO / Sony Music] respektive Live Little Things [SYCO / Sony Music].

På dvd-listan avancerar One Directions guldsäljande Up All Night – The Live Tour [SYCO / Sony Music] den tjugofemte veckan på listan från plats 4 till en andraplats, tätt i hälarna på ettan Eldkvarn 40 [EMI].

Veckans samlingslista toppas av 5CD-boxen Svensktoppen 50 år – 100 ettor 1962-2012 [Columbia / Sony Music] som är sexa på den totala listan för albumförsäljning.

Claes Olson

Länk:

www.sverigetopplistan.se