9 november 2012

FÖRLAG Musikförläggarnas pris

Fredag innebär galadag i Stockholm. Musikförläggarnas pris, numera en hörnsten i prissäsongen, delas ut på Berns i Stockholm. MI presenterar vinnarna på musikindustrin.se så snart de är officiella. Konferencier även i år är Niklas Strömstedt.

– När jag fick frågan inför förra årets gala hade jag aldrig varit konferencier. Men jag frågade runt bland mina kollegor och alla sa att det är årets trevligaste musikprisgala. Den börjar mitt på dagen, sänds inte i TV och är nära musiken, har Niklas Strömstedt tidigare sagt i MI.

Syftet med Musikförläggarnas Pris är enligt statuterna att lyfta fram svenska upphovsmän/kvinnor och premiera deras musikaliska prestationer i alla typer av genrer, både här hemma och på den globala arenan. Galan brukar bjuda på en del del överraskningar med en blandning av kända veteraner och dagens hyllade låtskrivare, inte minst representanter för de som skriver mängder av hits för till exempel USA-marknaden. Inte minst brukar Musikförläggarnas hederspris leda till stående ovationer.

Galan börjar med lunch klockan 12.00 i ärevördiga Berns Salonger i Stockholm, den pågår sedan långt in på kvällen. Till middag bjuds Ponzumarined hängmörad biff och rödmisobakad lax, det avslöjas i inbjudan, i övrigt är programmet en hemlighet även för MI.

Lars Nylin

Länk till alla nominerade:

http://www.smff.se/?id=256&cid=4413

Länk intervju Andrea Tarrodi:

http://www.smff.se/?id=8&cid=4485