11 oktober 2012

SVERIGETOPPLISTAN v.41 Ulf Lundell tillbaka på bergets topp

Med nya albumet Rent förbannat [Rockhead / EMI] går Ulf Lundell den här veckan rakt upp i topp på SverigeTopplistan. På singellistan regerar Swedish House Mafia feat. John Martin för tredje veckan i rad med Don’t You Worry Child [Virgin / EMI].

Ulf Lundell petar – med nästan tre gånger så stor försäljning – ner förra veckans etta Peter LeMarc Svag doft av skymning [Svedala / Sony Music] till andra plats och förra veckans trea Stiftelsen Ljungaverk [Universal Music]  till tredje plats. På plats 4 till 7 slår sig fyra nykomlingar in: Kiss Monster [Universal Music], Lasse Sigfridsson Min egen väg [Atenzia /Budgetgrossisten], Muse The 2nd Plan [Warner Music] och Van Morrison Born To Sing: No Plan B [Blue Note / EMI] in.

Singellistans fyra översta sex platser innehas av samma hits som föregående vecka. Bakom Swedish House Mafia feat. John Martin Don’t You Worry Child [Virgin / EMI] köar Psy Gangnam Style [Schollboy Records / Universal Music], Nause Hungry Hearts [Universal Music] och Stiftelsen Vart jag än går [MARM / Universal Music]. Veckans högsta nykomling på singellistan är Rihanna som går in på plats 47 med Diamonds [The Island Def Jam Group / Universal Music].

Samlingslistan toppas av Absolute Music 70 [EVA / Universal Music] följd av Absolute Dance Autumn 2012 [EVA / Sony Music], som för ovanlighetens skull denna vecka dock endast når en tionde respektive elfte plats på totallistan.

På dvd-listan återupptar One Direction Up All Night – The Live Tour [Syco / Sony Music] förstaplatsen efter 20 veckor på listan där man som sämst (de två senaste veckorna) har varit placerad på andra plats. Totalt 18 veckor i topp alltså!

Claes Olson

 

Länk:

www.sverigetopplistan.se