2 oktober 2012

GRAMMIS Dags skicka bidrag

Aspirerar du på att få med er utgivning i Grammisjuryns underlag? Nu är det dags att skicka in och registrera de musikutgivningar/produktioner från året som gått som gått

Från i måndags tar Ifpi mot bidrag till Grammis 13. ”För att jurygrupperna ska kunna komma igång med röstningen behöver vi ha in bidragen så tidigt som möjligt men senast 23 november 2012,” hälsar de ansvariga via MI.

Produktionerna ska ha utgivits i Sverige under tolvmånadersperioden fr.o.m. den 1 december 2011 t o m den 30 november 2012 (detta gäller dock inte kategorin Årets låt, Årets nykomling och Årets Elektro/Dans).

ANMÄLAN:

Det går endast att anmäla bidrag via Internet. En länk till hemsidan kommer att skickas ut till berörda under vecka 40. Har man inte fått länk då, kontakta IFPI påmail: info@ifpi.se.

OBS! Glöm inte att posta ett fysiskt exemplar av era samtliga anmälda produktioner till IFPI:s adress nedan samtidigt som du gör anmälan på Internet.
Juryn kommer liksom tidigare år att kunna lyssna på ljudprover av era album medan de röstar.

Adressen är:

IFPI Svenska Gruppen,
Box 1429
111 84 Stockholm
Märk kuvertet med ”Grammis”.

AVGIFT:

Anmälningsavgiften är 200 kr per bidrag/produktion (inkl. moms).
Observera att ni betalar anmälningsavgiften efter att anmälan är genomförd. Detta på grund av att ni får en betalningsreferens när anmälan är registrerad.

TÄVLINGSKATEGORIER:

I år är det möjligt att anmäla bidrag till 11 olika kategorier *. Produktionerna ska anmälas till en av kategorierna, begränsningen gäller inte kategorin Årets nykomling.

OBS! Glöm dock inte att kryssa för kategorin Årets nykomling. Observera att det endast krävs att artisten gett ut två spår under Grammis-perioden.

Årets barnalbum
Årets dansband
Årets hiphop/soul
Årets elektro/dans**
Årets folkmusik/visa
Årets hårdrock/metall
Årets jazz
Årets klassiska
Årets nykomling
Årets pop
Årets rock

* Antalet kategorier kan komma att förändras beroende på hur många produktioner som anmälts till respektive kategori.

** När det gäller kategorin Årets elektro/dans och Årets nykomling krävs endast att det getts ut två nya låtar/singlar under året.

Samtliga bidrag tävlar per automatik i följande kategorier:

Årets album
Årets artist
Årets kompositör
Årets producent
Årets textförfattare

I följande kategorier måste bolagen själva ge förslag på nominerade:

Årets svenska internationella framgång:

Med detta avses ett genombrott/framgång som skett utanför Sveriges gränser. Priset skall gå till en artist/låtskrivare/producent som gjort stort avtryck under Grammisåret utan att nödvändigtvis ha släppt ett album under perioden. Denna framgång kan ha skett live, via utgiven musik eller att under det angivna året nått nya höjder på en internationell marknad.

Årets musikvideo:

Priset ska gå till personen/personerna som under perioden regisserat en musikvideo som kreativt och kvalitativt på ett utmärkt sätt förenat bild och musik. En särskilt utvald jury röstar fram de fem nominerade och en vinnare i denna kategori. Observera att regissören av musikvideon måste uppfylla samma krav som en artist för att bli nominerad till Grammis.

Tävlande i kategorierna nedan utnämns av IFPI Svenska Gruppen:

IFPI:s hederspris (IFPI:s medlemsbolag nominerar och röstar).

Årets låt (röstas externt/publikt).

BETALNING:

Efter ni anmält era bidrag ska anmälningsavgiften för samtliga produktioner/album betalas in till:

BG: 5013-6407eller PG: 50 09 30 – 3.

Ange den betalningsreferens som ni fått via anmälan på Internet.

Lars Nylin