26 september 2012

Hugo Scherman ny A&R på Cosmos Music Group

Som ett led i processen med att utvidga sin satsning på A&R har Cosmos Music Group anställt Hugo Scherman med titeln Creative Director. I sin nya roll kommer Hugo att styra bolagets A&R-verksamhet, koordinera arbetet med de producenter och låtskrivare som man arbetar med samt hantera kontakterna med de internationella bolag man licensierar artister till.

Hugo Scherman, som började sin tjänst hos Cosmos Music Group 24 september, kommer närmast från Razzia/Family Tree där han de senaste åren har varit inblandad i de flesta delar av verksamheten.

– Cosmos är i en mycket spännande fas nu, precis som hela branschen. Det känns som ett fantastiskt team på plats och jag ser fram emot att bidra med det jag kan, kommenterar Hugo Scherman.

Just nu expanderar Cosmos Music Group även sin kreativa verksamhet internationellt.

– Cosmos Music Group befinner sig just nu i ett fantastiskt läge att accelerera satsningen på A&R ytterligare och vi är otroligt glada att addera Hugo till vårt team, säger Robert Litsén, COO på Cosmos. Tillsammans med vår övriga A&R-verksamhet i Norden har vi nu ett riktigt ”dream team”. Vi fortsätter att bygga vidare på vår A&R-satsning lokalt, men utökar också vårt fokus på att nå ut med fler av våra akter internationellt.

Som tidigare rapporterat så är en av Cosmos ägare, Kent Isaacs, numera baserad i Los Angeles, Kalifornien. Kents uppgift där är att sköta den dagliga kontakten med de amerikanska partners, labels, publishers, managers, låtskrivare, producenter och music supervisors som Cosmos samarbetar med.

Som en naturlig följd av Kents flytt till Los Angeles och det nya fokus detta innebär för bolagets kreativa verksamhet, så har man nu sålt Cosmos Studios i Skärmarbrink, Stockholm. I samband med försäljningen har studion bytt namn till X-Level Studios.

Claes Olson