26 september 2012

GULD & PLATINA Guld för FUN

Warner Music Sweden har som första land i Europa uppnått guldskivestatus med med FUN:s singel Some Nights. Skivbolaget passade på att fira detta tillsammans med medlemmarna bandet efter lördagens konsert på Debaser Medis i Stockholm, då man delade ut guldskivor till de tre medlemmarna Nate Ruess, Jack Antonoff & Andrew Dost.

I år har bandet Fun fått sitt stora internationella genombrott. Med första singeln We Are Young nådde den stora publiken då Chevrolet valde att använda låten i en reklamsynk under årets Superbowl. Sedan dess har bandet totalt sålt över 5,6 miljoner exemplar av låten. Singeln har toppat flera listor världen över och videon har nu 132 miljoner visningar på YouTube.

Nu klättrar uppföljaren Some Nights på listorna. I Sverige är singeln för närvarande en av de tio mest spelade låtarna på radio.

Claes Olson