20 september 2012

STUDIO X-Level Media Group köper Cosmos Studios

Musikbolaget X-Level Media Group har förvärvat Cosmos Studios i Skärmarbrink, Stockholm från tidigare ägaren Kent Isaacs (f.d. Gillström), som i somras flyttade till USA och nu bedriver verksamhet i Los Angeles. I samband med ägarbytet så ändrar Cosmos Studios namn till X-Level Studios.

Det stora studiokomplexet är med 500 kvadratmeter det största av sitt slag och en av de mest välkända studiorna i Skandinavien. Studion består av två huvudstudios med inspelningsrum för bland annat hela orkestrar och TV-inspelningar. I övrigt finns åtta producent- och låtskrivarstudios. Ett kreativt paradis för varje artist, musiker, låtskrivare och producent. I 50 år har denna legendariska musikstudio, som tidigare bl.a varit i EMI:s ägo, varit inspelningsplats för flera stora såväl svenska som internationella artister, musiker, låtskrivare och producenter.

– Vi är oerhört stolta att få representera de nya ägarna säger X-Levels vd Jesper Wikström. Vi tar inte bara över vilken musikstudio som helst, utan vi tar över en studio som har gjort ett avtryck i musikhistorien, vilket vi har en stor respekt för.

– Vår vision är att kunna erbjuda en klassisk inspelningsstudio i modern anda. Vi ska inte glömma historien utan vi ska blanda tradition med modernt och bli X-Level Studios.

X-Level Media Group, var verksamhet fr.o.m. nu kommer att bedrivas på X-Level Studios, är ett musikbolag grundat av tre personer med 20 års erfarenhet i musikbranschen. Visionen är att vara med att förändra och utveckla framtidens artist och musikscen. Affärsstrategin är att upptäcka, utveckla och distribuera artister till konsumenten genom att erbjuda de bästa lösningar och samarbeten för varje enskild artist.

Claes Olson