4 september 2012

BMG Chrysalis Scandinavia i avtal med Watain

BMG Chrysalis har tecknat ett avtal med det svenska black metal-bandet Watain.

Watain bildades i slutet av 1990-talet och har blivit ett av de största banden inom sin genre. Kontrovers och kaos har varit Watains ständiga följeslagare på vägen mot den framgång och som hittills resulterat i Grammisar, guldskivor och utsålda konserter världen över.

– Vi är extremt nöjda över att få bredda vår roster med detta exceptionella band. Att Watain tidigare i år, utöver alla andra framgångar, vann titeln Best Underground Band i tidningen Metal Hammers Golden Gods Awards är bara ytterligare ett bevis på att vi helt enkelt försöker ligga steget före våra konkurrenter och kontraktera det bästa, säger Sanken Sandqvist, general manager på BMG Chrysalis.

Erik Danielsson i Watain säger :

-Det känns väldigt bra att samarbeta med ett kompetent förlag som har ett genuint intresse för musik och som – uppenbarligen – vågar ta ut svängarna och testa nya, ännu oexploaterade områden.

Bandets nästa fullängdare släpps under år 2013.

Lars Nylin

Bilden fr.v: Pelle Forsberg, Per Kviman (Versity Music), Håkan Jonsson, Sanken Sandqvist (general manager), Erik Danielsson, Patrick Jöst (SVP licensing & marketing international), Olle Rönnbäck (synch manager).