30 augusti 2012

d&d firar 15 år på ny adress

1997 lämnade Marie Dimberg EMI Music och startade d&d management. I somras fyllde bolaget 15 år och i artiststallet ingår idag Agnes, Peter Jöback, Roxette, Sissela kyle, Familjen, Cookies N Beans och Jonas Åkerlund. Den här veckan flyttade d&d, nu förstärkt med Malin Persson från Warner Music, till en ny adress på Södermalm i Stockholm, där man nu delar lokal med Cosmos Music Group.

– Sedan 1997 har d&d vuxit med både artister och personal och vi är stolta att ha överlevt enorma förändringar i branschen under dessa år och kan med glädje konstatera att vi haft ett av våra mest framgångsrika år någonsin hittills!, säger Marie Dimberg. Det beror givetvis på vårt lilla stall av stora artister och vi ser fram emot en härlig höst som inleds med en flytt till nya kontorslokaler.

Roxette inledde sin senaste världsturné i Ryssland för snart ett och ett halvt år sedan. Under vägens gång har de hunnit med att spela in och släppa albumet Travelling, besökt över 30 länder och spelat för över en miljon fans. Dessutom har Per Gessle gjort musiken till Jonas Åkerlunds nya film Small apartments (som Åkerlund gjort parallellt med en kommande dokumentär om Paul McCartney). I höst avslutar Roxette sin stora världsturné med Nordamerika där sista spelningen blir 19 september i Mexico Ciity.

Agnes släpper 5 september sitt nya album Veritas [Roxy Recordings / Universal Music]. Första singeln One Last Time har legat 1:a på den svenska iTunes-listan.

Peter Jöback har den senaste tiden spelat huvudrollen i Andrew Lloyd Webbers 25-årsjubilerande The Phantom of the Opera. Med start 19 oktober kommer han tillsammans med Stockholm Sinfonietta att ge sex föreställningar av sin show I Love Musicals i Sverige och Norge.

Cookies N Beans släppte sitt album Go Tell The World precis innan sommaren. Efter flitigt turnerande i sommar och ett rungande besök på Allsång på Skansen släpper man nu singeln The only medicine that works is you. I höst gör man en klubbturné.

Under sommaren har Familjen gjort en rad festivalspelningar, på bland annat Hultsfredsfestivalen, Siesta, Øya och Dans Dakar. 12 september släpps det tredje albumet Allt på rött.

– Vi ser fram emot en höst fylld av spännande samarbeten och nya utmaningar tillsammans!, hälsar d&d-styrkan från sin nya lokaler på Söder.

Bolagets nya adress är: d&d Management, Ölandsgatan 42, 116 63 Stockholm. Telefon: 08 – 545 023 90.

Claes Olson