30 augusti 2012

GULD & PLATINA Icona Pop firade platinaskivor på Rockbjörnen Live

I samband med sitt uppträdande på Rockbjörnen Live-galan på Gröna Lund igår fick Icona Pop ta emot patinaskivor för singeln I Love It [Record Company TEN / Universal Music], som de senaste veckorna har klättrat kring toppen på SverigeTopplistan och just nu ligger på andra plats.

Icona Pop består av den London-baserade stockholmsduon Aino Jawo och Caroline Hjelt. I sommar har Icona Pop skördat stora framgångar med I Love It och bl.a uppträtt på Summerburst, Peace & Love och Allsång på Skansen.

Icona Pop är uppmärksammade även i utlandet och i augusti-september släpps den på hemmaplan platinasäljande singeln i bl.a USA, Storbritannien, Tyskland, Australien/Nya Zeeland och övriga Norden. I Norge ligger man topp 40 på singellistan, efter att ha varit A-listade på P3 i 17 veckor. Även i Australien / Nya Zeeland ligger man just nu topp 40.

I USA, där man skall turnera 24 september-14 oktober, har man kontrakterats av Craig Kallman på Atlantic-etiketten Big Beat, där även Skrillex ligger. Nästa vecka gör man ett framträdande på Helmut Langs visning i New York. Innan USA-turnén turnerar Icona Pop i Tyskland 17-23 september.

Claes Olson

Länkar:

MTV Style

ELLE Magazine

SPIN Magazine

Rolling Stone

Perez Hilton

Entertainment Weekly

Pitchfork