30 augusti 2012

Omfattande seminarieprogram på Live At Heart nästa vecka

Med drygt en vecka kvar till inledningen av den tredje upplagan av den stora musikfestivalen Live at Heart i Örebro presenterar arrangörerna idag sitt omfattande seminarieprogram. Seminarierna är en del av programmet i Live at Heart och är öppna för alla som köpt festivalbiljett, är registrerade branschbesökare, journalister/bloggare eller musiker. Ambitionen är att sprida både kunskap och inspiration.

Nästa torsdag, 6 september, inleds den tredje upplagan av den i år tre dagar långa musikfestivalen Live at Heart. I centrum står förstås konserterna, men i år presenterar arrangörerna för första gången ett seminarieprogram med särskild inriktning på musikbranschen.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera det här programmet och tackar alla engagerade, kunniga och inspirerande talare som kommer till Live at Heart, säger Anders Damberg och Johannes Nilsson. De här dagarna kommer få ett fint innehåll.

Så här ser årets seminarieprogram på Live At Heart ut i sin helhet:

Torsdag 6 september, 10:00-12:00, Rådhuset, sessionssalen
Musik skapar nya företag, nya jobb och nya möjligheter
Live at Heart, Musiksverige och Örebro kommun arrangerar ett panelsamtal där vi diskuterar hur musik kan skapa tillväxt, nya företag och jobb i Sverige och Örebro. Lena Baastad (s), kommunstyrelsens ordförande i Örebro hälsar välkommen och lämnar över ordet till en panel av kunniga och erfarna musiker, arrangörer, branschföreträdare och entreprenörer inspirerar och delar med sig av sin kunskap. Vi får höra hur Austin i Texas utvecklas med musik som motor och att det är möjligt även här hos oss i Örebro och Sverige. Seminariet hålls på engelska, är öppet för särskilt inbjudna (politiker, tjänstemän och företagare från regionen) och förutsätter föranmälan.
Medverkande: Louis Jay Meyers, Austin, Texas (grundare av South by Southwest och Folk Alliance), Troy Campbell (entreprenör, musiker och producent, Austin, Texas), Anders Nilsson (Svensk-Amerikanska Handelskammaren, Austin, Texas), V Marc Fort (Texas Music Office, Office of the Govenor), Joppe Pihlgren (festivalutvecklare, Festivalsverige, FHP), Elisabeth Thand Ringqvist, (vd, Företagarna) och Ludvig Werner (vd, IFPI).
Seminariet leds av Claes Olson, redaktör Musikindustrin / MI

http://www.liveatheart.se/2012/seminarier/musik-jobb-foretag

Torsdag 6 september, 14:00-15:00, Länsstyrelsen Örebro län
En digital agenda för musik och tillväxt
Länsstyrelsen Örebro län bjuder in till ett panelsamtal om musik, tillväxt och en digital agenda. Det har pratats mycket om illegal fildelning och pirater. Om låga ersättningar för streaming. Världen förändras, men hur fördelas lönsamheten när allt mer musik distribueras digitalt? Hur kan vi skapa tillväxt med en digital agenda för musik? Seminariet hålls hos Länsstyrelsen, på Stortorget 22 i Örebro.

http://www.liveatheart.se/2012/seminarier/digital-agenda-musik

Fredag 7 september, 9:00-11:00, Clarion Hotel Örebro
Vad kan vi göra för att skapa hållbar tillväxt med hjälp av musik?
Musikhögskolan vid Örebro universitet, Live at Heart och Musiksverige bjuder in till ett samtal där vi kommer diskutera konkreta frågeställningar om vad som krävs för att musik ska kunna bli en motor för tillväxt lokalt, regionalt och nationellt. (Även detta seminarium leds av Claes Olson, redaktör Musikindustrin / MI)

http://www.liveatheart.se/2012/seminarier/hallbar-tillvaxt-musik

Fredag 7 september, 10:00-11:00, Clarion Hotel Örebro
Music Branding – musik och varumärke
AddMore bjuder in till ett samtal om hur musik kan stötta varumärkesbyggande och marknadsföring och hur reklam kan vara den nya arenan för artister som vill slå igenom. Ett seminarium som riktar sig till låtskrivare, artister och människor som arbetar med reklam och marknadsföring.

http://www.liveatheart.se/2012/seminarier/music-branding

Fredag 7 september, 11:00-12:00, Clarion Hotel Örebro
Låtskrivarseminarium med Per Aldeheim
Musikhögskolan vid Örebro universitet bjuder i samarbete med Rookie to Whiz in dig som vill utveckla ditt låtskrivande. I rollen som låtskrivare och producent ger Per sin bild av skapandeprocessen i hitskrivande. Hur gör man en låt som går att komma ihåg? Per har skrivit låtar till bl a Nick Carter från Backstreet Boys, Def Leppard, Lambretta, Carolina Liar (US), Soilwork, Standour, Pain, Fatboy, Vincent, Camela Leierth, Darin, Ola och Elin Lanto. Co-writing med Max Martin, Andreas Carlsson, Peter Svensson.

http://www.liveatheart.se/2012/seminarier/per-aldeheim

Fredag 7 september, 13:00-14:00, Clarion Hotel Örebro
Låtskrivarseminarium med Tim Larsson, Play Production
Musikhögskolan vid Örebro universitet bjuder i samarbete med Rookie to Whiz in till ett låtskrivarseminarium med Tim Larsson för dig som vill utveckla ditt skapande. Tim Larsson och Play Production har arbetat med många internationella artister som låtskrivare och producenter. Bland annat med Joe McElderry (vinnare av X-factor i UK), Rascal Flatts (singelaktuell på Billboard), Clay Aiken (American Idol 2:a), Xenia (The Voice, US), Katherine Jenkins och Susan Boyle med över 10 miljoner sålda debutalbum. De arbetar för närvarande med Josh Groban, med Nashville-artister och i projekt med den legendariska David Foster. Här bjuder Tim på praktiska tips och råd för låtskrivare.

http://www.liveatheart.se/2012/seminarier/tim-larsson

Fredag 7 september, 14:00-15:00, Clarion Hotel Örebro
Crowdfunding hjälper dig att sprida din musik
Daniel Daboczy och Arno Smit från Funded by me berättar om smartare sätt att finansiera musik. Det finns flera miljoner investerare i Sverige. Det handlar om crowdfunding och att en bra kampanj kan hjälpa människor med idéer att förverkliga dem.

http://www.liveatheart.se/2012/seminarier/funded-by-me

Fredag 7 september, 15:00-16:00, Clarion Hotel Örebro
Songwriting according to Tony Carey
Tony Carey är en erfaren och rutinerad artist som spelat med Rainbow och Planet P Project. Han har en lång karriär som soloartist bakom sig och kommer inspirera låtskrivare genom att berätta som sitt sätt att skriva musik. Seminariet hålls på engelska.

http://www.liveatheart.se/2012/seminarier/tony-carey-workshop

Lördag 8 september, 10:00-12:00 samt 13:00-15:00, Clarion Hotel Örebro
AddMore's Speed Meetings – möt musikbranschens viktigaste rådgivare
Åtta personer med djup kunskap om olika områden i musikbranschen möter åtta artister/band och delar med sig av kunskap och tips. Sexton artister och band som spelar under Live at Heart får chansen att möta dem.

http://www.liveatheart.se/2012/seminarier/addmore

http://www.liveatheart.se/2012/seminarier/addmore-2

Lördag 8 september, 11:00-12:00, Clarion Hotel Örebro
Hur syns och hörs du i sociala medier?
Musikhögskolan vid Örebro universitet bjuder i samarbete med Rookie to Whiz in till ett seminarium där Petter Seander, erfaren musiker och marknadsförare, pratar om smarta sätt att jobba med sociala medier och viral marknadsföring för att nå ut med sin musik.

http://www.liveatheart.se/2012/seminarier/petter-seander

Lördag 8 september, 13:00-14:00, Scandic Grand Hotel Örebro
Growl, Ranelid och teckenspråksgestaltning med känsla
aveProduction och Örebro kommun bjuder in till ett seminarium där vi pratar om hur musik kan teckenspråksgestaltas och förmedlas. Möt Tommy Krångh och Helena Wästborn som tolkat Dead by April, Björn Ranelid och Sara Li – och som setts av hundratusentals på YouTube och SVT Play.

http://www.liveatheart.se/2012/seminarier/growl-tecken

Lördag 8 september, 13:00-14:00, Scandic Grand Hotel Örebro
From South by Southwest to Live at Heart – a conversation with Louis Jay Meyers
Håkan Olsson från Rootsy samtalar med Louis Jay Meyers om musik och möten. Louis Jay Meyers grundade den enorma festivalen South by Southwest i Austin, Texas och det stora mötet Folk Alliance. Det blir ett avslappnat samtal om vad musik kan göra för människor, minnen och skrönor. Samtalet hålls på engelska.

http://www.liveatheart.se/2012/seminarier/louis-jay-meyers-conversation

Lördag 8 september, 15:00-17:00, Scandic Grand Hotel
Så funkar det!
Kulturens Bildningsverksamhet och Sensus i samarbete med SceniT hälsar dig välkommen till ett seminarium där talangfulla musiker kan föra en direkt kommunikation med människor som jobbar inom dagens musikbransch. Temat är "Så funkar det" och naturligtvis så kommer det avhandlas en hel del nyttiga tips & trix. I panelen sitter erfarna musikprofiler som Kimmo Kirvesmäki, Magnus Larnhed, Erik Ohlson och Victor Schvarcz.
Detta seminarium är dessutom öppet (gratis) för ungdomar under 18 år som inte kan köpa festivalpass till Live at Heart.

http://www.liveatheart.se/2012/seminarier/sa-funkar-det

Lars Nylin