21 augusti 2012

Webbmagasinet HNGR bevakar svenska klubbscenen

Radiomannen och discjockeyn Calle Dernulf är en av de inblandade för nya webmagasinet HNGR, som har fokus på den svenska klubbscenen.

Att scenen för den elektroniska dansmusiken fullständigt exploderat i Sverige under senare år har väl knappast någon missat. Arrangemang som Summerburst lockar lika mycket besökare som de största rockfestivalerna.

Peace & Love och Way Out West placerar elektroniska dansmusikakter överst på sina affischer och svenska artister som Swedish House Mafia och Avicii fyller arenor både på hemmaplan och utomlands. Parallellt finns en annan högst vital och levande gräsrotsscen som drivs av helt andra målsättningar och ambitioner.

För dansmusikentusiasterna bakom nya webbmagasinet HNGR är båda dessa ytterligheter lika betydelsefulla, intressanta och värda att uppmärksamma. HNGR vill samla hela den svenska klubbscenen under ett och samma tak och skapa en lokal bas för elektronisk musik och utelivskultur. Det har länge funnits ett tomrum inom svensk media för ett forum specialiserat på initierad rapportering och seriös journalistik om elektronisk dansmusik. I takt med att scenen vuxit har även behovet av en sådan röst vuxit. HNGR är här för att fylla det tomrummet.

Bakom namnet HNGR (ska uttalas "hangar" även om "hunger" också kan anses passande) står flera profilstarka veteraner på den svenska klubbscenen – tidigare radioprofilen Calle Dernulf, musikjournalisten Jonas Grönlund, klubbarrangören Parham Shafti och P3 Musikguidens Sandra Mickelssonför att nämna några.

HNGR har smygstartat under sommaren men inför hösten drar man igång verksamheten på allvar och inleder med en stor releasefest för sajten på Nordic Light Hotel i Stockholm 25/8 där bland annat Slow Hands från New York och Dana Bergquist spelar. Releasefesten blir även startskottet för en ny lördagsklubb i samma lokaler som kommer fokusera på nyskapande elektronisk dansmusik, med både nationella och internationella bokningar.

Lars Nylin

www.hngr.se