16 augusti 2012

Dags för Manifest Label Market 2012

Lördag 18 augusti arrangeras för andra året Manifest Label Market, en marknad för oberoende musikbolag och artister. Marknaden hålls lördag eftermiddag utanför Pet Sounds på Skånegatan på Söder i Stockholm och på kvällen uppträder bl.a Montag Mania på Pet Sunds Bar. Manifest Label Market 2012 arrangeras av SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) i samarbete med SAMI och Grolsch.

Lördag eftermiddag kommer besökarna bl.a att kunna botanisera bland musik ”och en och annan tröja”. Dessutom kommer man att kunna lyssna på akustiska showcase utanför Pet Sounds. På kvällen uppträder Thea, Montag Mania, Materikaa, Christian & the 2120's och Dubplate Connection på en Manifestscen i källaren på Pet Sounds Bar. Till samtliga arrangemang är det fri entré.

Montag Mania, bestående av Fredrik Blank och Isabel De Lescano, arbetar för närvarande på inspelningarna av sitt andra album Tropical Birds. Debutalbumet Piraya spelades in i Stockholm och i Lima, Peru och gavs ut 2006 ut på egna etiketten Love Bomb Music. Montag Mania har bl.a varit förband till Daniel Lanois och Amparanoia samt representerat Sverige på Europavox Festival i Frankrike.

2010 gav Fredrik Blank och Isabel De Lescano tillsammans med Staffan Hellstrand ut De Lescano på EMI. Låten När jag sjunger igen blev en P3-hit, vilket fick Montag Mania att göra en paus, men nu har man alltså återupptagit arbetet med det egna projektet.

Manifest Label Market hölls första gången på Strand 4 december förra året och är en del av Manifest, som har skapats för att uppmärksamma och premiera artister kontrakterade på oberoende skivbolag.

– Vi vill visa på all fantastisk musik som görs på oberoende bolag och få publiken att göra nya musikaliska upptäckter, säger arrangörerna.

Bland de medverkande bolagen återfinns i år bland andra Playground, Startracks, Love Bomb Music och Poptrail.

Claes Olson