16 augusti 2012

South By Southwest möter Live At Heart

Den Örebro-baserade festivalen Live at Heart – med ambitionen att bli något av ett svenskt South By Southwest (SXSW) – har nu öppnat för registrering av besökare och funktionärer.
– Vi tänker skapa norra Europas största musikälskarfestival, showcase och mötesplats för musikbransch och artister, säger eldsjälarna Anders Damberg och Johannes Nilsson.

Årets Live at Heart arrangeras 6-8 september och kommer att ha ett omfattande program med möten, workshops och konserter.

– Vi är snart klara med urvalet av alla artister och band. Rekordmånga har sökt till Live at Heart och vi har aldrig lyssnat på så många bra akter tidigare. Programmet kommer presenteras inom kort. Det är ett avancerat pussel eftersom vi har många scener, ännu fler artister och band och dessutom musiker som är med i flera olika. Men, snart är vi klara!

Även Live at Hearts seminarieprogram är nu så gott som klat.
– Vi kommer bjuda på ett antal riktigt bra seminarier – från högnivåmöten med beslutsfattare till kreativa workshops för låtskrivare och möten med experter från musikbranschen, utlovar arrangörerna.

För ett par veckor sedan blev det klart att bl.a Louis Jay Meyers, grundare av den stora festivalen South by Southwest i Austin, Texas kommer att komma till Live at Heart. Louis Jay Meyers kommer att medverka som huvudtalare under ett seminarium som inleder Live at Heart. Det är Anders Damberg, som sedan många år tillbaka är en trogen SXSW-besökare, som har kontaktat Louis Jay Meyers och lockat honom till Örebro.

– När jag fick höra talas om Live at Heart blev jag inspirerad och glad, säger Louis Jay Meyers. Jag är glad över chansen att få komma till Örebro och prata om det finaste som finns – musik och människor – i ett sammanhang som påminner om något jag själv varit med och skapat i Austin.

– Det är här ett av de största namnen vi kunde få till Live at Hearts seminarieprogram, säger Anders Damberg. Det har varit en hel del prat om South by Southwest och Austin i Sverige den här sommaren, inte minst i Visby under Almedalsveckan. Nu tar vi en av de som faktiskt grundade den där festivalen i Austin till Örebro och jag hoppas många tar chansen och kommer och lyssnar.

Louis Jay Meyers är född och uppväxt i Austin och har spelat och arbetat med musik och medieproduktion hela livet. 1987 var han en av de som startade det som idag är South by Southwest – ett av världens viktigaste kreativa möten som hålls i Austin, Texas i mars varje år med tiotusentals mötesdeltagare, artister och kreatörer – plus en publik som räknas i hundratusental.

Louis Jay Meyers kommer vara huvudtalare på ett seminarium om tillväxt, musik och utveckling som inleder Live at Heart i Örebro torsdag 6 september. Louis Jay Meyers kommer dessutom att medverka även på flera seminarier under festivaldagarna.

– Sveriges svar på South by Southwest, Austin, USA? Musiksveriges Almedalsvecka? Vi kallar det Live At Heart!

Claes Olson

Länkar:

http://www.liveatheart.se/

http://www.liveatheart.se/registration

http://facebook.com/liveatheart