9 juli 2012

Lars Hedstierna om knivöverfallet

Hej!

Genom den här texten vill jag dela med mig av en händelse som slog sönder min verklighet men stärkte min dröm om en värld där våld inte existerar.

Den 28e Juni blev jag utsatt för ett vansinnesdåd och mitt liv kunde ha tagit slut direkt, men mot alla odds lever jag och blickar med längtan och hopp framåt. Jag och min fru anlände till Stockholm efter en tids semester och skulle precis till att packa ur vår bil när vi helt oprovocerat blev attackerade av en okänd man på Södermalm. Jag knivskars mycket svårt i hjärtat och hade min fru inte varit så handlingskraftig som hon var när hon själv körde mig i ilfart till akuten, så hade jag inte kunnat skriva det här idag.

Under långa timmar kämpade min kropp mot ett mycket kritiskt tillstånd och min fru och bandet fanns hela tiden vid min sida. Duktiga läkare lyckades rädda mig och jag kunde till slut väckas upp efter många komplicerade operationer. Så fort jag åter var talbar uttryckte jag min önskan om att bandet inte skulle ställa in fler konserter än den i Visby som redan blivit ombokad då detta skedde. Efter en gemensam diskussion inom bandet spelar därför Miss Li just nu som planerat men med ersättare för mig, allt i enlighet med min önskan.

Jag står nu inför en tuff tid med fokus på fysisk och själslig läkning från det fruktansvärda våld som åsamkats mig och min familj. Till höstens turné ses vi åter och då står jag på scen stark och med nya erfarenheter av vad livet kan innehålla. Jag är numera beviset på en människa som lever tack vare att hopp, kärlek och fred i slutändan vinner över alla knivhugg i världen.

Med önskan om en mer kärleksfull och trygg värld!

Lars Hedstierna (tidigare Åhlund)
Saxofonist och gitarrist i Miss Li

Hej!

Genom den här texten vill jag dela med mig av en händelse som slog sönder min verklighet men stärkte min dröm om en värld där våld inte existerar.

Den 28e Juni blev jag utsatt för ett vansinnesdåd och mitt liv kunde ha tagit slut direkt, men mot alla odds lever jag och blickar med längtan och hopp framåt. Jag och min fru anlände till Stockholm efter en tids semester och skulle precis till att packa ur vår bil när vi helt oprovocerat blev attackerade av en okänd man på Södermalm. Jag knivskars mycket svårt i hjärtat och hade min fru inte varit så handlingskraftig som hon var när hon själv körde mig i ilfart till akuten, så hade jag inte kunnat skriva det här idag.

Under långa timmar kämpade min kropp mot ett mycket kritiskt tillstånd och min fru och bandet fanns hela tiden vid min sida. Duktiga läkare lyckades rädda mig och jag kunde till slut väckas upp efter många komplicerade operationer. Så fort jag åter var talbar uttryckte jag min önskan om att bandet inte skulle ställa in fler konserter än den i Visby som redan blivit ombokad då detta skedde. Efter en gemensam diskussion inom bandet spelar därför Miss Li just nu som planerat men med ersättare för mig, allt i enlighet med min önskan.

Jag står nu inför en tuff tid med fokus på fysisk och själslig läkning från det fruktansvärda våld som åsamkats mig och min familj. Till höstens turné ses vi åter och då står jag på scen stark och med nya erfarenheter av vad livet kan innehålla. Jag är numera beviset på en människa som lever tack vare att hopp, kärlek och fred i slutändan vinner över alla knivhugg i världen.

Med önskan om en mer kärleksfull och trygg värld!

Lars Hedstierna (tidigare Åhlund)
Saxofonist och gitarrist i Miss Li

28 juni blev Lars Hedstierna, musiker i bandet bakom i Miss Li, svårt knivskuren i Stockholm. För att undvika rykten om det inträffade har han nu valt att skriva om incidenten.