28 juni 2012

Tre avskedskvällar med Swedish House Mafia

Swedish House Mafia kommer att spela inför tre utsålda Friends Arena i Solna i november, sammanlagt 105 000 åskådare. Samtidigt meddelar DJ-trion att dessa framträdanden blir bland bandets sista eftersom de går skilda vägar efter höstens turné.

Swedish House Mafias framträdanden på Friends Arena i Solna 24 och 25 november sålde slut på 42 minuter respektive en timme. Trycket på biljettsäljande Ticnet var så stort att bolagets biljettsystem kraschade.

Nu är det klart att trion gör en tredje spelning, den 22 november.

– Många fans fick inte fick tag på biljett på grund av teknikproblem och den väldigt stora efterfrågan. Då vill man från bandets sida att alla ska få chansen att se Swedish House Mafia innan de slutar, till skäliga priser och för att stävja en osund andrahandsmarknad, säger Karl Ohlsén Petterson på arrangören SPG Live till TT Spektra.

Swedish House Mafia meddelade nyligen att spelningarna i november inte bara blir deras största i Sverige. De blir också trions sista här. SHM lägger av efter turnén och det allra sista framträdandet utannonseras i augusti.

Lars Nylin