14 juni 2012

OBA tecknar avtal med Chords och utökar personalstyrkan

OBA Management har teckna avtal med artisten Chords, just nu aktuell med singeln The Dude [Svenska Inspelningar /Universal Music] och i höst aktuell med ett nytt album. Samtidigt har José Saxlund och Erik Niva anslutit sig till personastyrkan.

– Vi har känt José sedan urminnes tider och efter en barbecuefest i vårt LA kontor tidigare i våras insåg båda parter att det var dags att börja jobba tillsammans på allvar, berättar Johan Nordqvist på OBA. Han har likt oss en gedigen erfarenhet av mångsyssleri inom musikbranschen och vi delar tron om att vi kommer komplettera varandra på ett bra sätt.

Utöver sitt kommande album är Chords dessutom aktuell som producent för kommande projekt med bl.a Petter, Labyrint, Timbuktu och norska Vinnie. Dessutom är Chords frontman för bandet Helt Off som även de kommer med nytt material inom en snar framtid.

– Han är bördig från Lund precis som oss och det glädjer oss mycket att vi äntligen inlett ett samarbete, säger Johan Nordqvist.

I och med Josés övergång tar han även med sig journalisten Erik Niva som han representerar sedan innan. Niva röstades nyligen fram till Sveriges bästa sportjournalist i Guldskölden och kammade även hem vinsten i kategorierna Årets krönikör och Årets bloggare.

OBA Management är en del av Bad Taste Empire som även innefattar Bad Taste Records, Bad Taste Events och Feeble Music. Utöver Erik Niva och Chords ingår sedan tidigare Timbuktu, Danko Jones och Last Days Of April i managementbolagets roster.

Claes Olson