12 juni 2012

Kaj Kindvall tillbaka med Popsmart i P4

På lördag 16 juni är Kaj Kindvall tillbaka med musiktävlingen Popsmart. I programmet tävlar lyssnare och artister mot varandra i popkunskap, i musik från 60- till 90-talet. Bland de tävlande artisterna finns bland andra Kayo, Ebbot Lundberg och Dennis Lyxzén.

I sommar fortsätter Kaj Kindvall att stå för lördagsunderhållningen i P4. Efter den avslutade säsongen av Kajs spellista fortsätter han nu med musikfrågesportprogrammet Popsmart.

– Våra tävlande rycks ofta med i tävlingspulsen men det brukar också vara god stämning och många skratt. Det är ju så kul med frågesport, säger Kaj Kindvall.

I programmet tävlar en lyssnare och en artist mot varandra. En låt från vardera 1960-, 70-, 80- och 90-talet spelas upp och uppgiften är att namnge artisten på de fyra låtarna. Det blir den tredje upplagan av Popsmart som först sändes 2009.
Bland artisterna som tävlar finns: Bo Sundström (Bo Kaspers orkester), Dennis Lyxzén (The Refused), Kayo, Andreas Lundstedt, Christian ”Kicken” Lundqvist (The Poodles), Jonathan Johansson, Ludwig Bell, Ebbot Lundberg (Soundtrack of our lives), Velvet, Tomas Andersson Wij, Jens Malmlöf, (Hoffmaestro) och Shirley Clamp.

Popsmart hörs i P4 Sveriges Radio på lördagar kl 12.03 med start 16 juni och på webben: sverigesradio.se/p4/popsmart.

Norrköpingsfödde Kaj Kindvall startade sin radiokarriär 1970 med att leda Sveriges Radios första musiktopplista Tio i topp. Han fortsatte senare med musikprogrammen Poporama, Discorama och 1984 startade han Tracks i P3. Under 1980-talet ledde Kindvall SVT-musikprogrammet Videobeat. Kindvall tilldelades 2003 Grammispriset Årets hederspris för sina insatser inom radio och spridning av popmusik. Under våren 2012 har han lett P4-musikprogrammet Kajs spellista.

Lars Nylin

Foto på Kaj Kindvall: Olivia Mariette Borg/Sveriges Radio