7 juni 2012

Mokument Media tecknar tre nya avtal

Musikförlaget Mokument Media har ingått tre nya avtal. Ett förlagsavtal med producenten Robin Eriksson (även känd som The Mood), ett producentavtal med produktionsbolaget The Mood House och dessutom ett samarbetsavtal med skivbolaget MusicMall AB.

Robin Eriksson har i flera år varit aktiv på den svenska urbana scenen under namnet RSL Beats tillsammans med Change, och gjort kompositioner till många artisters album, mixtapes och musik i olika digitala format. Bland de svenska artister som han under artistnamnet The Mood har producerat för Mokument Media finns bl.a Lazee, Eboi, Anthony Mills, Shazaam, Rapper Ted, Pato Pooh och Allyawan. Dessutom har The Mood även producerat amerikanska artister som G-Side, Mata och Roach Gigz för Mokument Media.

– Vi snackar om stora produktioner med stora ljud som tar stor plats skapade av en stor karl med stor ambition att bli störst, konstaterar Teja Kotilainen Strömberg, Music Supervisor på MusicMall AB.

The Mood feat. Lazee & Redramas nu aktuella Same Thing Different är den första av flera singlar som kommer släppas under arbetsnamnet The Mood featuring. Förutom det singelprojektet är just nu också ett dubstep/crossover-projekt samt ett par EP med såväl svenska som amerikanska artister under produktion. The Mood kommer även att tillhandahålla Mokument Media med kompositioner åt andra artister.

Mokument Media samarbetsavtal med MusicMall AB innebär att skivbolaget ska bistå Mokument Media med exploateringen av kompositionerna och inspelningarna från The Mood samt knyta kontakter med andra bolag för produktions- och remixuppdrag.

Claes Olson