7 juni 2012

Jasmin Kara från England till Japan

För två veckor sedan släpptes Jasmine Karas debutalbum Blues Ain't Nothing But A Good Woman Gone Bad [Tri-Sound / Cosmos Music Group] i Japan. Tillsammans med sitt band inleder den svenska sångerskan ikväll en omfattande Japan-turné med fyra kvällar på den prestigefyllda klubben Blue Note Tokyo, där hon håller residens 7-10 juni.

I Japan har radio har varit snabba att supporta Jasmine Kara. Ett exempel är att viktiga J-Wave plockade upp den första Japan-singeln Ain't No More Room direkt i samband med utgivningen. I samband med den nu aktuella turnén kommer nästa singel Try My Love Again kommer att promotas i Japan.

Den version av Jasmine Karas debutalbum som släpps i landet är utökad med ett antal exklusiva låtar, däribland en Dimitri From Paris-signerad remix av In The Basement.

Jasmine Kara, som ges ut på Fredrik Ekanders, Marshall Chess och Eddie Pillers Tri-Sound-etikett, har nyligen genomfört en turné även i England, där hon gjort både spelningar, radiosessions och promotion.

Claes Olson