5 juni 2012

Loreen Tysklandsetta

Loreens seger i Eurovision Song Contest följdes av att Euphoria gjorde rent hus på europeiska iTunes-listor. Totalt blev det 21 förstaplatser. Nu får låten även genomslag på Europas mest prestigefyllda singellistor. I söndags blev den nummer 3 i Storbritannien. På måndagen gick den in i topp på den tyska listan.

Efter vinsten i Baku inledde Loreen omedelbart en pr-resa i Europa. Redan på morgonen efter att hon firats på Hötorget i Stockholm gästade hon BBC:s morgonshow från Manchester. Därefter bar det av till Tyskland där hon bland anat framträdde i programmet Autoball, med vanligen fyra miljoner tittare.

Arbetet har redan börjat betala sig. I söndags gick hon in som nummer 3 i Storbritannien. Det är den bästa entrén för en Eurovision-låt sedan Katrina & The Waves 1997. I Tyskland blev det på måndagen en omedelbar topplats på Media Control-listan.

Detta följer upp tidigare ettor i hela Norden och även Österrike, Schweiz och Irland. I dagarna är Loreen på Ibiza för mer TV-inspelningar och så kommer det att se ut fram till att hennes Sverigeturné inleds.

Lars Nylin