29 maj 2012

MELODIFESTIVALEN Martin Österdahl exekutiv producent för ESC 2013

– Jag är glad och trygg med att Martin antar den här utmaningen. Han har rätt kompetens, rätt bakgrund och rätt erfarenhet för att driva ett internationellt projekt av den här storleken, säger Mathias Engstrand, programchef för nöje och evenemang på SVT.

Martin Österdahl inleder sitt arbete med ESC 2013 omgående. Det är ännu ej bestämt var ESC 2013 kommer att hållas, men det mesta pekar på nya Friends Arena i Sundbyberg utanför Stockholm, med plats för 65 000 åskådare.

Lars Nylin

– Jag är glad och trygg med att Martin antar den här utmaningen. Han har rätt kompetens, rätt bakgrund och rätt erfarenhet för att driva ett internationellt projekt av den här storleken, säger Mathias Engstrand, programchef för nöje och evenemang på SVT.

Martin Österdahl inleder sitt arbete med ESC 2013 omgående. Det är ännu ej bestämt var ESC 2013 kommer att hållas, men det mesta pekar på nya Friends Arena i Sundbyberg utanför Stockholm, med plats för 65 000 åskådare.

Lars Nylin

Martin Österdahl, programbeställare för underhållning och sport på SVT, blir exekutiv producent för Eurovision Song Contest 2013. Han kommer att ta ett ansvar för alla delar i projektet, både tv-sändningarna och organisationen kring evenemanget.