16 maj 2012

MUSIKSVERIGE Växer i takt med nya projekt

Organisationen Musiksverige växer. Nya i arbetslaget är dels Stefan von Ajkay som på konsultbasis utreder hur musikexporten ska kunna öka, dels praktikanten Johan Rappling som arbetar med omvärldsbevakning.

Tidigare i år presenterade Musiksverige Musikbranschen i siffror – Statistik för 2010. Inför sommarens Almedalsvecka pågår just nu arbetet för fullt med att sammanställa Musikbranschen i siffror – Statistik för 2011, som man planerar att kunna presentera på ett Almedals-seminarium, där fakta om den svenska musikbranschen och musikexporten kommer att debatteras. Seminariet hålls 3 juli på Länsteatern i Visby.

Dessutom gör organisationen tillsammans med Stefan von Akay just nu alltså även två förstudier om hur den svenska musikexporten kan öka.

Arbetslagets utökning med von Ajkay och Johan Rappling har skett i samband med att Musiksverige nu tillfälligt har sitt kontor i SAMI:s lokaler på Söder Mälarstrand 75.

Claes Olson