16 maj 2012

Live At Heart växer för tredje året

Den stora Örebro-festivalen Live At Heart – som med all rätt kan göra anspråk på att under de två första åren 2010-2011 ha etablerats som Sveriges största showcase-festival à la förebilden South by SouthWest i Austin, Texas – fortsätter växa. Förra året bjöd festivalen på totalt 300 konserter med 180 artister och grupper som spelade på 23 olika scener. I år utökas programmet från två till tre dagar och blir ännu större.

Live At Heart hade på initiativ av musikprofilen Anders Damberg (mannen bakom skivbutiken Najz Prajz) och rockmusikkonsulenten Johannes Nilsson på arrangörsföreningen SceniT/Länsmusiken i Örebro premiär i Örebro 2010. Det är en stadsfestival som utspelar sig på såväl på restauranger, hotell, klubbar och kaféer som i kyrkor, festvåningar, konsertlokaler och utomhus runt om i staden. Programmet rymmer allt från allt från folkmusik via blues, pop och hårdrock till skatepunk.

Förra året växlade man upp projektet genom utöver konserterna komplettera programmet med ett antal seminarier, paneldebatter och utbildning för branschfolk och musiker. Även den satsningen fortsätter i år.

Årets Live At Heart arrangeras i Örebro 6-8 september. Biljetterna har nu släppts till försäljning.

Claes Olson