10 maj 2012

MUSEXPO 2012 Lyckad musikkonferens för hårdsatsande Blue Lemon

I förra veckan arrangerades Musexpo 2012 – den åttonde upplagan av A&R Worldwides internationella musikkonferens. En av de svenska besökarna var Jens Lundberg på Blue Lemon Management, som här ger en entusiastisk rapport från Hollywood, Los Angeles.

På årets Musexpo – som liksom förra året inleddes med ett öppningsparty med Lady Gagas manager Troy Carter på Atom Factory som värd – utsågs den legendariska australiensiska bokaren Michael Chugg (som arbetade med ABBA på sjuttiotalet) till Int’l Music Person Of The Year.

För andra året i rad var svenska Blue Lemon Management en av sponsorerna. Bolaget stod värd för ett ”wine tasting och cocktail networking event” på S.I.R Studios.

– Utöver att vår logotype syntes bra, precis som förra året, så märkte jag att vår närvaro för andra året i rad befästa uppfattningen om att svenskar satsar hårt, vilket många kommenterade, berättar Jens Lundberg.

– Artisten jag hade med mig i år var Minnah, känd från Idol. Vi håller nu på att bygga hennes internationella karriär och Musexpo var första steget.
– Minnah gjorde ett otroligt framträdande med tre låtar, där Tommy Denander medverkade som gitarrist. På en av låtarna hade hon Bill Champlin (f.d. Chicago m.m./reds.anm) på piano och en cellist ifrån L.A med ett specialskrivet arrangemang av Jeremy Rubolino som tidigare har arbetat med bland andra Queen, Kate Bush, Eric Clapton, Motorhead, 30 Seconds To Mars och soundtracket till Lethal Weapon 4 med mera, med mera. Nu tjatar han på mig varje dag om att få skriva stråkarrangemang på hennes platta, eftersom han är övertygad om att Minnah kommer gå ”all the way”!

– Minnah var helt fantastisk och responsen på hennes röst var helt galet bra, långt över mina förväntningar, konstaterar Jens Lundberg. Bill Champlin kallade henne en given stjärna och har erbjudit sina tjänster om hon vill att han sjunger med henne, spelar piano eller skriver låtar. I publiken som våra specialinbjudna gäster fanns bland andra Bobby Kimball, som hyllar Minnah som en given stjärna och nu bjöd in henne att sjunga med honom på hans spelning i Göteborg i sommar. "One of the most amazing voices I have ever heard", sa han efteråt. En annan av våra gäster i publiken var skådisen Ryan Lee, känd från Steven Spielbergs film Super 8. Även han föll som en fura för Minnah. Fler kommentarer om hur enastående Minnah var hördes under hela kvällen från extremt många personer och många bolag visade sitt intresse, bland andra Warner Chappell.

– En annan som anmälde sitt intresse att jobba med Minnah var Brian Vibberts (Michael Jackson, Alanis Morissette, Björk, Mariah Carey, Celine Dion m.fl/reds.anm). Han inte bara hyllade henne utan gick ett steg längre och tog dagen efter med oss för att kolla in olika studios i Los Angeles. Vi besökte band annat Sunset Studios och Ocean Way Recordings, både legendariska. Planer finns nu på att till hösten spela in Minnahs platta i någon av dessa studios.

– Utöver detta planerar vi en full USA-lansering med en riktigt välkänd amerikansk musikprofil, vars namn jag inte nämner ännu då allt inte är hundra procent klart… Vidare så hade jag bjudit in Michael Dixon som är en riktig legend inom musikbranschen och som varit involverad med Jason Mraz och Adele, för att bara nämna två namn. Han verkligen fastnade för Minnah och kommer med ett släptåg till Stockholm inom kort för en ny showcase. Han avslutade vårt möte med… "Lets make a new superstar"!
– Så det gick bra för Minnah, som var överlycklig över att gå vidare och stå på egna ben. Hon blir troligen Sveriges nästa stora export om man frågar mig!

Med sig till Musexpo hade Jens Lundberg även Jens Handell, som producerar och spelar gitarr med Ruh som gjorde ett showcase på konferensen förra året.
– Han blev extremt väl mottagen och många kommer ihåg framträdandet ifrån förra året. Vi befäste några affärer när det gäller sponsring, en festivalspelning samt en del nya intressanta erbjudanden dök upp som vi jobbar vidare med.

I Los Angeles kontrakterade Jens Lundberg även en ny artist till Blue Lemon Management: Miljenko Matijevic, sångare i Steelheart (samt turnerande sångare med The Doors) och rösten bakom Mark Wahlberg i filmen Rockstar.
– Han anses av många ha en av de bästa rockrösterna i världen och Blue Lemon kommer nu hjälpa honom ta nästa steg och bilda sitt soloprojekt Mili samt bistå med alla andra äventyr han har för sig.

Jens Lundberg berättar också att man nu har kommit ett steg närmare till etableringen av Blue Lemons USA-kontor. Det är fortfarande inte helt klart, men enligt Lundberg bör kontoret kunna vara etablerat inom sex månader, då den ansvarige personen i USA nu är klar.

Claes Olson