10 maj 2012

Nya bokningar till flera av de största festivalerna

Den svenska festivalsommaren närmar sig med stormsteg. Den senaste veckan har flera av de stora festivalerna offentliggjort nya artister, band och DJ:s till sina program, däribland Peace & Love, Hultsfredsfestivalen, Siesta! och Metaltown.

Peace & Love 26-30 juni i Borlänge har den senaste veckan adderat ett flertal nya namn till programmet, bl.a Laleh, Tove Styrke, Icona Pop, Amanda Mair, Alina Devecerski, Den Svenska Björnstammen, Rebecca & Fiona, Urban Cone, Caviare Days, Branschen, Israel Nash Gripka, Bourbon Boys, Mattias Hellberg och Factory Brains.

Den i FKP Scorpios regi återuppståndna Hultsfredsfestivalen 14-16 Juni har bokat in avskedsturnerande The Soundtrack Of Our Lives samt duon Nause. Dessutom har ett antal artister, DJ:s och klubbar till dansscenen Skaken offentliggjorts: Aérea Negrot, Lucas Nord, Dirtytwo, YES! Soundsystem feat. Black Moose, MC Toju, Donuts & Georgious, Magnus Carlson & Robert Plaszczyk, Emma Bates, Harald Björk, Loaded, Ikons, Pjotr & Staffan Lindberg, Mandf, Richard Rossa, We Are The People, Popaganda-ministeriet, Kärleksdöden & Love Lagerberg, Wild At Heart och That Fucking Party.

Klara sedan tidigare är bl.a The Cure, The Stone Roses, Mumford & Sons, The XX, Justice, Slash, Noel Gallagher's High Flying Birds, The Cardigans, Kasabian, Gorillaz Sound System, The Gaslight Anthem och Marina & The Diamonds.

Siesta! i Hässleholm firar i år 10-årsjubileum. Årets festival arrangeras helgen 31 maj-2 juni och bland dragplåstren återfinns bl.a Death Cab For Cutie, The Hives, NOFX, Lars Winnerbäck och IAMX . Den här veckan har man adderat Maskinen till programmet.

– Siesta! jubilerar med ett stjärnspäckat program, konstaterar festivalgeneralen Micke Fredholm stolt. Nu lägger vi till ytterligare ett namn i lineupen och ser fram emot en oförglömlig festival 2012!

På Metaltown 2012 på Göteborg Galopp 15-16 juni spelar bl.a Slayer och Marilyn Manson. Nu har Studiefrämjandet & MOKS presenterat de totalt tjugo band som kommer spela på Metaltowns campingscen Nemis Camping Stage. Banden som spelar i år är Mindghost, Frozen Iller, Doomdogs, Manimal, Amrita, Noise Of Error, Chillihounds, Zero Illusions, Frantic Amber, Lapis Lazuli, In Bloom, Unangel Ennead, Follow The Captain, Dying For Some Action, Blackbush, Backwater, Zephyra, Kaross och By Night.
– Vi har valt ut band från vår musikverksamhet och från hela landet i denna satsning med en campingscen som vi känner är unik, säger David Dagemark Studiefrämjandet Göteborg.
Studiefrämjandet har länge varit en samarbetspart till Metaltown men det var bara under de första åren som man hade en scen på festivalen.

Claes Olson