26 april 2012

GULD & PLATINA Guld för Justin Bierbers kontraktering Carly Rae Jepsen

Carly Rae Jepsen – den första artist som kontrakterats till Justin Biebers nystartade skivbolag Schoolboy Records [Interscope / Universal Music] – har sålt guld i Sverige. I Sverige ligger den flitigt radiospelade debutsingeln Call Me Maybe topp 5 på iTunes och topp 10 på Spotify.

Carly Rae Jepsens låt Call Me Maybe tog omedelbart fart efter det att Justin Bieber puffat för låten till de 17.5 miljoner som följer honom på twitter. Sedan fick singeln ytterligare skjuts efter det att Justin Bieber, tillsammans med bl.a Selena Gomez och Ashley Tisadale, gjort en egenproducerad video där man mimade till låten. Idag har den videon mer än 34 miljoner visningar på YouTube, vilket faktiskt är mer än den officiella videon som har visats 30,5 miljoner gånger.

För närvarande ligger Call Me Maybe etta på iTunes i bl. a England, Kanada, Irland, Australien, Norge och Nya Zealand. I USA har singeln gått in på iTunes topp 5 och som trea på The Pop Chart. Singeln är redan trippel platina i Kanada och dubbel platina i USA.

Claes Olson