24 april 2012

Lune till Svenska Inspelningar

Svenska inspelningar har precis kontrakterat Lune just nu är aktuell med debutsingeln Blood To Play och i en världsomfattande kampanj med jeansmärket ONLY, där Lune står för ledmotivet Let Go.

Linnéa Martinsson, med artistnamnet Lune, upptäckes och kontrakterades av Sebastian Ingrosso och skriver nu avtal med Svenska Inspelningar.

– Lune är ingen vanlig house-akt men när jag hörde det här för första gången så kände jag att det här måste jag bara vara inblandad i, säger Ingrosso (Swedish House Mafia). Detta är ett projekt som man inte skall påverka för mycket – det har sina alldeles egna unika förutsättningar, fortsätter han.

Lune har tidigare sjungit på Adrian Lux succésinglar Teenage Crime och Fire. En av världens största DJ’s, Tiësto, har hyllat Lune och har remixat en av hennes låtar Girls With Bangs. Hennes låt Private Admission är med i dokumentären Take One om Swedish House Mafia.

Lunes låt Let Go är just nu ledmotivet för jeansmärket ONLYs världsomfattande kampanj ONLY Because We Can. Lune jobbar även som dansare och hade nyligen premiär på föreställning MOPA på Dansens Hus. Lune har också gjort delar av musik i Svansjön, också det en föreställning på Dansens Hus.

– Vi introducerades för Lune första gången på Peace & Love, säger Calle Rydberg, produktchef på Svenska inspelningar. Strax därefter damp Private Admission-videon ner i min mailbox och det var precis så bra, mystiskt och härligt som jag hade kunnat hoppas på. Efter att ha fått höra hela skivan och dessutom få skriva avtal med Lune till Svenska inspelningar, så infinner sig just nu bara ett stort glädjerus.

I sommar spelar Lune både på Way Out West och Siesta! Och i dagarna släpptes hennes debutsingel Blood To Play vars video hade premiär i tisdags på PSL.se.

Lars Nylin

På bilden fr.v: Mikael Wadström, Linnea Martinsson, Carl-Michael Herlöfsson, Calle Rydberg. Saknas på bilden gör Lunes manager Stephan Markovitz.