10 april 2012

MÄSSA Womex 2012 – hög tid anmäla showcase

Folk- och världsmusikmässan WOMEX, där ungefär 2400 delegater från över 1000 olika skivbolag, festivaler, konsertarrangörer, agenturer med flera årligen samlas, arrangeras i år grekiska Thessaloniki 17 – 21 oktober. Men redan nu är det hög tid att agera för den som vill arrangera showcase på plats.

Hans Hjorth, svensk kontakt för Womex 2012, meddelar via MI till hugade showcasearrangörer:

"Ansökan om show case görs genom Sonic Bids och kostar idag 30 USD, vilket inkluderar sex månaders medlemskap i Sonic Bid. Ansökningsproceduren kan kännas lite krånglig men är faktiskt ganska enkel om än lite tidskrävande. Om Du är intresserad av ett showcase, registrera din ansökan här.

Om Du är ny som användare av Sonic Bids så kommer Du att inledningsvis få skapa en så kallad EPK vilket är en förkortning för Electronic Press Kit. För att komma ifråga för att ansöka om ett WOMEX showcase måste Du då lämna följande information genom Sonic Bids:

En biografi om minst 100 ord
– En diskografi
– Fem valfria musikstycken (max 24 MB)
– Fotografi(er)
– En komplett scenplott (OBS på särskild plats i Din Sonic Bid-profil)
– En fullständig teknisk rider inklusive backline (OBS på särskild plats i Din Sonic Bid-profil)
– Ett urval av pressklipp om detta finns tillgängligt
– Länkar till Ditt eventuella onlinematerial (hemsida, YouTube, Facebook o.s.v)
– Förteckning över fullständig instrumentation
– Turnéplan för 2012

När du gjort Din EPK m m enligt ovan klart så markerar du att du ansöker om ett WOMEX showcase. När det hela är klart så skall Du ganska omgående få ett mejl till den epost Du angivit med texten ”WOMEX submission recieved”.

Om du inte får en sådan bekräftelse per mejl så läs SONIC Bids FAQ för att se om du missat något. Om så ej är fallet, kontakta WOMEX på epost showcase@womex.com.

När du fått bekräftelse per epost att din ansökan är mottagen så skall du i nästa andetag skicka två exemplar av din senaste CD plus eventuellt tillgängligt material på DVD/Video till WOMEX, ATT: (Ditt eller din grupps namn), Bergmannstrasse 102, 10961 Berlin, Germany.

Märk försändelsen på utsidan ”For promotional use only". Om du måste fylla I en tulldeklaration ange värdet av försändelsen till högst 25 EUR. Observera att inskickat material inte kommer att returneras.

Och kom ihåg, sista anmälningsdag är oåterkalleligen den 13 april 2012!

Nordic Club blir Nordic Night

Nordic Club, den särskilda scenen för nordiska artister vi skapade tillsammans med våra nordiska samarbetspartners, som ingått i det officiella show case-programmet åren 2009 – 2011 faller av naturliga orsaker bort när WOMEX flyttar vidare från Köpenhamn.

Den kommer i Thessaloniki i stället att ersättas med en serie showcase under namnet Nordic Night vilken även denna kommer att vara en del i WOMEX:s officiella program. Bakom Nordic Night står Sweden@WOMEX, Export Music Norway, Finnish Music samt World Music Denmark.

En förutsättning för att medverka med ett showcase på Nordic Night är att man sökt ett showcase till WOMEX enligt vad sam beskrivs i ovanstående avsnitt. När Din ansökan om showcase på WOMEX är färdigställd skickar Du snabbt och enkelt ett mejl till hans.hjorth@fearmusic.se och berättar att Du även är intresserad av Nordic Night. Vi kommer då att få tillgång till Ditt ansökningsmaterial på Sonic Bid.

En särskild nordisk jury kommer, så snart den internationella juryn för övriga show case har fattat sina beslut, att välja ut artister för Nordic Night.

Rabatterade delegatavgifter för WOMEX 2012

Inom kort öppnar WOMEX registreringen av delegater på sin hemsida. Deltagare i projektet Sweden@WOMEX erbjuds reducerade anmälningsavgifter. För att utnyttja detta erbjudande registrerar man sig helt enkelt som delegat på sedvanligt sätt via www.womex.com. I slutet av registreringsformuläret skall man klicka i vilken kategori av deltagare man registrerar. Här klickar man i rutan för ’Company – Additional from 4th person onwards’.

Sedan anger man i fältet ’Notes/Comments’ helt enkelt Sweden@WOMEX och fullföljer registreringen.

För att få absolut lägsta pris 205 EUR skall man anmäla sig senast den 15 juni.

Efter detta datum kan man anmäla sig till s k Guide rate till en kostnad á 245 EUR fram till den 24 augusti.

För frågor kring ansökningar av showcases, Nordic Night, den svenska montern, anmälningsavgifter för svenska delegater m m, kontakta Hans Hjorth på 070-59242 59 eller per epost hans.hjorth@fearmusic.se.

Lars Nylin