10 april 2012

Inga enskilda intervjuer för Kent

– Syftet med presskonferensen är att fler medier än vanligt skall få möjlighet att träffa bandet och ställa alla frågor de har. Eftersom detta är tionde plattan ville bandet göra något annorlunda och då kändes presskonferens väldigt inbjudande, säger Sandra Nordin, pr-konsult på byrån AWB, A World Beneath till MI.

Nordin, som ansvarat för Kents promotion sedan 2005 års Du & jag döden, fortsätter:

– Vi har fått respons från några som känner sig besvikna över upplägget men långt många fler som är positiva, vilket känns kul.

Tanken är att presskonferensen ska hållas på Berns Salonger i Stockholm 24/4. I branschtidningen Dagens Media uppmärksammades Kenst strategi under rubriken ”Kent släpper ny skiva – men ratar intervjuer”.

– Den rubriken var ju ett vasst påfund. De gör sig ju snarast extremt tillgängliga i och med presskonferensen, kommenterar Sandra Nordin.

Jag är inte rädd för mörkret, som bland annat spelats in i franska Provence, föregås av singeln 999. I samband med släppet av denna fick Kent rubriker när de vägrade vara med i SVT:s Skavlan sedan programmet sagt nej till att Jocke Berg & co framförde låten i sin helhet. Istället valde bandet att premiärspela låten på YouTube.

Lars Nylin

– Syftet med presskonferensen är att fler medier än vanligt skall få möjlighet att träffa bandet och ställa alla frågor de har. Eftersom detta är tionde plattan ville bandet göra något annorlunda och då kändes presskonferens väldigt inbjudande, säger Sandra Nordin, pr-konsult på byrån AWB, A World Beneath till MI.

Nordin, som ansvarat för Kents promotion sedan 2005 års Du & jag döden, fortsätter:

– Vi har fått respons från några som känner sig besvikna över upplägget men långt många fler som är positiva, vilket känns kul.

Tanken är att presskonferensen ska hållas på Berns Salonger i Stockholm 24/4. I branschtidningen Dagens Media uppmärksammades Kenst strategi under rubriken ”Kent släpper ny skiva – men ratar intervjuer”.

– Den rubriken var ju ett vasst påfund. De gör sig ju snarast extremt tillgängliga i och med presskonferensen, kommenterar Sandra Nordin.

Jag är inte rädd för mörkret, som bland annat spelats in i franska Provence, föregås av singeln 999. I samband med släppet av denna fick Kent rubriker när de vägrade vara med i SVT:s Skavlan sedan programmet sagt nej till att Jocke Berg & co framförde låten i sin helhet. Istället valde bandet att premiärspela låten på YouTube.

Lars Nylin

När Kent 25/4 släpper nya albumet Jag är inte rädd för mörkret gör bandet inga enskilda intervjuer. Istället bjuder man in till en presskonferens öppen för alla.

Omslag: Jag är inte rädd för mörkret