3 april 2012

Parksommar 2012 – Country & rockabillykvällar i Folkets Park

Parksommar är en efterlängtad Sverigeturné för oss. Vi ser fram emot att möta folkparkspubliken med vår nya platta, tillsammans med de andra banden, säger Louise Holmer från Abalone Dots.

Parksommar som koncept har turnerat i Sveriges folkparker sedan 2007 med artister och band som Moneybrother, Säkert! Bullet, Backyard Babies och Takida. Sommaren 2012 är det rockabilly- och countrymusiken som står i fokus. Tre av landets mest intressanta band i dessa två genrer: Abalone Dots, John Lindberg Trio och Sixten and the Cupcakes, åker på turné till folkparkerna i juli och augusti. Två av banden, John Lindberg Trio och Abalone Dots, är dessutom skivaktuella.

John Lindberg Trio från Gävle har skapat sig ett eget sound där modern rock framgångsrikt blandas med 1950-talets rockabilly. Bandet har tillsammans släppt fyra album, flitigt turnerat sig till en trogen publik och blivit ett av Sveriges mest efterfrågade liveband. Våren 2012 släpps trions femte album med John Lindberg på sång och gitarr, Martin Engström på ståbas och Joakim Dunker på trummor.

Abalone Dots med Louise Holmer, Rebecka Hjukström och Sophia Hogman har släppt två hyllade album som båda gick in som sjundeplaceringar på den svenska albumlistan. Bandet har samarbetat med artister som Marit Bergman och Kristofer Åström, turnerat i Sverige med Lars Winnerbäck och gjort flera turnéer i USA. I TV-sammanhang har de bland annat synts i Allsång på Skansen och den 4 februari i år tävlade Abalone Dots i den svenska Melodifestivalen med låten På väg. En ny skiva släpps under våren 2012.

Sixten and the Cupcakes från Alingsås är rockabillybandet där medlemmarna har en snittålder på 14,5 år. Trots bandets ringa medelålder har de gjort sig ett namn som ett makalöst liveband med ett fulländat moget scenframträdande. Jakob Karlberg, Karl Ivert, Joel Jensen och Sixten Börjesson skulle kunna vara hitkörda direkt från Memphis 1956 med Marty McFlys DeLorean. Efter en succé på Södra Teaterns stora scen i Stockholm fick de skivkontrakt direkt. I oktober 2011 släpptes debutplattan Tip Top Mood som spelades in i anrika Atlantis Studio i Stockholm under fem dagar. Albumet producerades av Mikael Herrström (Thåström, Fatboy, Popsicle, Jerry Williams med flera) och Cisela Björklund.
Biljetterna släpps den 24 april.

Turnédatum 2012:

Sigurdsgatan 25, Västerås (7/7), Motalaparken, Motala (14/7), Storöns Folkpark, Sveg (28/7), Gamleby Folkets Park, Gamleby (8/8), Värnamo Folkets Park (9/8), Karlsholme Folkets Park, Mariestad (10/8), Stortorpsparken, Huddinge (11/8), Folk & Rock, Segmon Folkets Park (17/8), Göteborgs Kulturkalas (19/8).

Lars Nylin

Parksommar är en efterlängtad Sverigeturné för oss. Vi ser fram emot att möta folkparkspubliken med vår nya platta, tillsammans med de andra banden, säger Louise Holmer från Abalone Dots.

Parksommar som koncept har turnerat i Sveriges folkparker sedan 2007 med artister och band som Moneybrother, Säkert! Bullet, Backyard Babies och Takida. Sommaren 2012 är det rockabilly- och countrymusiken som står i fokus. Tre av landets mest intressanta band i dessa två genrer: Abalone Dots, John Lindberg Trio och Sixten and the Cupcakes, åker på turné till folkparkerna i juli och augusti. Två av banden, John Lindberg Trio och Abalone Dots, är dessutom skivaktuella.

John Lindberg Trio från Gävle har skapat sig ett eget sound där modern rock framgångsrikt blandas med 1950-talets rockabilly. Bandet har tillsammans släppt fyra album, flitigt turnerat sig till en trogen publik och blivit ett av Sveriges mest efterfrågade liveband. Våren 2012 släpps trions femte album med John Lindberg på sång och gitarr, Martin Engström på ståbas och Joakim Dunker på trummor.

Abalone Dots med Louise Holmer, Rebecka Hjukström och Sophia Hogman har släppt två hyllade album som båda gick in som sjundeplaceringar på den svenska albumlistan. Bandet har samarbetat med artister som Marit Bergman och Kristofer Åström, turnerat i Sverige med Lars Winnerbäck och gjort flera turnéer i USA. I TV-sammanhang har de bland annat synts i Allsång på Skansen och den 4 februari i år tävlade Abalone Dots i den svenska Melodifestivalen med låten På väg. En ny skiva släpps under våren 2012.

Sixten and the Cupcakes från Alingsås är rockabillybandet där medlemmarna har en snittålder på 14,5 år. Trots bandets ringa medelålder har de gjort sig ett namn som ett makalöst liveband med ett fulländat moget scenframträdande. Jakob Karlberg, Karl Ivert, Joel Jensen och Sixten Börjesson skulle kunna vara hitkörda direkt från Memphis 1956 med Marty McFlys DeLorean. Efter en succé på Södra Teaterns stora scen i Stockholm fick de skivkontrakt direkt. I oktober 2011 släpptes debutplattan Tip Top Mood som spelades in i anrika Atlantis Studio i Stockholm under fem dagar. Albumet producerades av Mikael Herrström (Thåström, Fatboy, Popsicle, Jerry Williams med flera) och Cisela Björklund.
Biljetterna släpps den 24 april.

Turnédatum 2012:

Sigurdsgatan 25, Västerås (7/7), Motalaparken, Motala (14/7), Storöns Folkpark, Sveg (28/7), Gamleby Folkets Park, Gamleby (8/8), Värnamo Folkets Park (9/8), Karlsholme Folkets Park, Mariestad (10/8), Stortorpsparken, Huddinge (11/8), Folk & Rock, Segmon Folkets Park (17/8), Göteborgs Kulturkalas (19/8).

Lars Nylin

Abalone Dots, John Lindberg Trio och Sixten and the Cupcakes turnerar i folkparkerna i sommar med turnén Parksommar 2012 – Country & Rockabilly Nights. Folkets Hus och Parker och Riksteatern presenterar Parksommar 2012.

Abalon Dots – Foto: MTA production

John Lindberg Trio
Foto: Nils Linderborn MTA production