2 april 2012

Less Than 4 i avtal med Black Lodge/Sound Pollution

Black Lodge/Sound Pollution har tecknat avtal med den unga Dalagruppen Less Than 4.

– Vi har haft kontakt med bandet under två-tre års tid, det har varit en rätt lång process. När vi först uppmärksammade dem var den yngsta medlemmen bara 14 år. När vi kontrakterade dem förra sommaren så var någon medlem i bandet så ung så att även föräldrarna fick skriva på avtalet. Less Than 4 är ett grymt band med en enorm potential, säger Johan Hargeby på Sound Pollution.

Trots sin ålder har Less Tah 4 spelat tillsammans i flera år. De bildades i Äppelbo i Dalarna av Max Landegren (gitarr, sång) och Stefan Westlund (bas) som sedan fick tips om mycket ung (då 12 år) begåvad trummis, Ludwig Tornemalm, som snabbt blev medlem.

2010 vann bandet en stor talangtävling i Dalarna, Garagerocken, där priset var en inspelning i studio samt ett hederspris i form av en spelning på Rockstad Falun. Sommaren 2010 framträdde de även bl a på Peace & Love-festivalen. Singeldebuten By Blood By Heart med tillhörande video släpps nu och album kommer den 11 Maj. Musikförlaget Sound Pollution Songs har parallellt skrivit förlagsavtal med upphovsmännen för de verk som finns på debutalbumet By Blood By Heart.

Lars Nylin