28 mars 2012

Max Martin Englandsetta, Shellback tvåa

Nyss duellerade Max Martin och Jörgen Elofsson om tätplatsen på Billboardlistan. Denna vecka sker den blågula låtskrivarduellen i England. Katy Perry toppar med Part Of Me, med Max Martin som en av låtskrivarna, medan hans gamla kollega Shellback bidragit till Sean Pauls listtvåa She Doesn't Mind.

Båda låtarna har en relativt lång historia bakom sig innan de blev hits. Part Of Me började spelades i redan 2010 och läckte det året till internet i en tidig version. Låten släpptes officiellt i USA i samband med Grammy Awards i februari. Den blev sedan USA-etta. Förutom Max Martin har Katy Perry, Bonnie McKee och Lukasz Gottwald credits.

She Dosen't Mind, skriven av Sean Paul ihop med Karl Johan Shellback Schuster och Benny Blanco, släpptes initialt i november 2011 men har först nu hittat till listtoppen. Detta som en del av ännu en makalös svensk låtskrivarvecka.

Lars Nylin