16 mars 2012

Absolut House Mafia

Absolut Vodka har inlett ett samarbete med Swedish House Mafia. Uppdraget är att skriva en skräddarsydd låt för deras kommande amerikanska reklamkampanj som kommer att rulla ut över Europa i sommar.

Spike Jonze, Cee-Lo Green, Jay-Z, Andy Warhol och Keith Haring finns bland de konstnärer i musik, konst och mode som Absolut Vodka samarbetat med. Nu sällar sig Swedish House Mafia till sällskapet. Greyhound är en instrumental låt och kommer att vara tillgänglig för nedladdning från den 12 mars 2012.

– När vi spelade Greyhound för första gången var det framför 20 000 fans på Madison Square Garden, och reaktionen var fantastisk! Det gav oss gåshud, säger medlemmen Sebastian Ingrosso.

Den 14 juli 2012 spelar Swedish House Mafia ett historiskt långt 9 timmars-gig ?One Night Stand” inför 65.000 personer på Milton Keynes National Bowl i England. Bandet har bekräftat att DJ-producenterna Calvin Harris, Madeon, DJ Pete Tong och den svenska kollegan Alesso är inbjudna gäster till denna show.

Lars Nylin