6 mars 2012

EMI Music kontrakterar Alina Devecerski

EMI Music har skrivit ett avtal med sångerskan Alina Devecerski. Första singeln i samarbetet släpps i april.

Alina Devecerskiär, 28 år, är uppvuxen i Sundbyberg, Stockholm. I ett pressmeddelande sägs: ”Med en eftertänksam personlighet och erfarenhet som låtskrivare och smak för det egensinniga, tar sig nu Alina i kragen och kickstartar sitt eget soloprojekt Alina Devecerski.Tillsammans med Christoffer Wikberg som medkompositör är Alinas sound bryggt kompromisslöst på smak och magkänsla.”

Första singeln Flytta på dig beskriver artisten som”en uppgörelse mellan min Good Guy och min Bad Guy,en kollision mellan det positiva och det negativa som jag tror vi alla bär på inombords”. Singeln släpps i april.

Alina hymlar inte med att hennes skapande kommer från en finkorning blandning mellan ren ångest och skaparglädje.

– Varje bra låt jag skrivit har nästan alltid skapats med ångest. Man hänger sig själv till en extrem känsla av nåt slag och blir tvungen att sätta ord på den, det kan vara ganska ångestframkallande Flytta på dig är inget undantag säger Alina.

-Vi är otroligt glada att få jobba med Alina. Hon har redan presenterat en rad topplåtar för oss och var så säker på att hon kommer höras brett framöver, Stefan Blom, VD EMI Norden

Lars Nylin

.

EMI Music har skrivit ett avtal med sångerskan Alina Devecerski. Första singeln i samarbetet släpps i april.

Alina Devecerskiär, 28 år, är uppvuxen i Sundbyberg, Stockholm. I ett pressmeddelande sägs: ”Med en eftertänksam personlighet och erfarenhet som låtskrivare och smak för det egensinniga, tar sig nu Alina i kragen och kickstartar sitt eget soloprojekt Alina Devecerski.Tillsammans med Christoffer Wikberg som medkompositör är Alinas sound bryggt kompromisslöst på smak och magkänsla.”

Första singeln Flytta på dig beskriver artisten som”en uppgörelse mellan min Good Guy och min Bad Guy,en kollision mellan det positiva och det negativa som jag tror vi alla bär på inombords”. Singeln släpps i april.

Alina hymlar inte med att hennes skapande kommer från en finkorning blandning mellan ren ångest och skaparglädje.

– Varje bra låt jag skrivit har nästan alltid skapats med ångest. Man hänger sig själv till en extrem känsla av nåt slag och blir tvungen att sätta ord på den, det kan vara ganska ångestframkallande Flytta på dig är inget undantag säger Alina.

-Vi är otroligt glada att få jobba med Alina. Hon har redan presenterat en rad topplåtar för oss och var så säker på att hon kommer höras brett framöver, Stefan Blom, VD EMI Norden

Lars Nylin

.

På bilden från vänster: Anders Johansson manager Albot&Albot, Richy Arnold EMI Music, Alina Devecerski, Stefan Blom EMI Music, Frida Skogh EMI Music och Robert Skowronski EMI Music.