23 februari 2012

Novoton kontrakterar Knivderby

Efter att på egen hand ha givit ut de fyra albumen Knivderby, Andra nedstigningen, Underjordens nycklar och Dumskallarnas sammansvärjning har gruppen Knivderby efter flera års försök till övertalning till sist tecknat avtal med Novoton.

Knivderby är enligt Daggan Stamenkovic på Novoton ”Sveriges bäst bevarade hemlighet”. De senaste åren har bandet släppt limiterade (och länge sedan slutsålda) upplagor på hundratalet CD och gjort omslag av metall, masonit och pissoarkakel. De har dessutom inte funnits digitalt på vare sig iTunes eller Spotify.

– Novoton har varit stora fans av Knivderby ända sen vi hörde Hårdaste katterna i stan på deras första album, berättar Daggan Stamenkovic. Det har tagit oss flera år att övertyga alla envisa viljor i Knivderby att de ska börja jobba med oss!

– Med hot och mothot är förhandlingarna precis klara och vi är stolta att snart få presentera deras femte album Uppochnervända kors, som kommer att släppas i slutet av april. Och innan det släppet har vi nu också sett till att deras fyra första album finns tillgängliga digitalt på Spotify och iTunes et cetera.

– Vi rekommenderar alla att börja där för att lära känna Knivderby närmare och för detta är precis vad läkaren ordinerar mot ett Idol/Melodifestival/The Voice-stinnt Sverige!, summerar Daggan Stamenkovic Novotons senaste kontraktering.

Claes Olson