23 februari 2012

Peace & Love Havana 2012

I samarbete mellan Peace & Love-festivalen, det svenska musikbolaget National och den lokalt ansvarige Equis Alfonsos kulturorganisation Fabrica de arte Cubano arrangeras 9-10 mars för andra året musikfestivalen Peace & Love Havana på Kuba. Efter fjolårets succéspelning är The Baboon Show ett av de band som i år återvänder till ön.

Peace & Love Havana är den enda festivalen av sitt slag i Kubas historia. Förra årets festival blev en succé och årets upplaga är en ännu större. Enligt de svenska arrangörerna fick samtliga svenska akter i fjol ett överväldigande mottagande – språkbarriären till trots. Det största genomslaget fick The Baboon Show, som fick den tusenhövdade kubanska publiken att ”go bananas". I år genomför The Baboon Show i samband med festivalen därför en miniturné på Kuba.

Från Sverige medverkar i år Veronica Maggio, Maskinen, Timbuktu, Promoe & Chords, Little Marbles, Prop Dylan och redan nämnda The Baboon Show. Från Norge kommer Jarle Bernhoft och från Kuba medverkar X Alfonso, Carlos Varela, Sintesis, Interactivo och Obsecion.

I regi av lokalt ansvarige Equis Alfonsos kulturorganisation Fabrica de arte Cubano tillkommer dessutom ytterligare en mängd tvärkulturella inslag och happenings.

Peace & Love Havana, Kuba 9-10 mars.

Claes Olson