21 februari 2012

MUSIKJURIDIK Andra året för Bird & Birds TMT-dag

Onsdag 8 februari anordnade advokatbyrån Bird & Bird för andra året i rad TMT-dagen, en temadag med fokus på aktuella kommersiella och juridiska frågor inom telekom-, media- och IT-branscherna. Årets moderator av Joakim Jardenberg och på programmet stod såväl inslag med jurister från Birds & Birds kontor i Sverige, England, Frankrike och Tyskland som ett flertal inslag med talare med olika bakgrund inom TMT.

– Vi är väldigt glada att i år igen arrangera TMT-dagen och att se att eventet tas emot så väl, säger Staffan Boström, ansvarig för mediagruppen på Bird & Bird.

– Mixen av jurister från Bird & Bird och branschfolk som talare gör att programmet verkligen känns relevant och spännande.

Ett av årets inslag var en musikindustripanel med Ola Håkansson (idag Ten Music Group) och Johan Lagerlöf (X5 Music Group) som tillsammans med Staffan Boström diskuterade musikbranschens ändrade förhållanden och framtidsutsikter.

Tillsammans med Daniel Westman från Stockholms Universitet gjorde Jerker Edström en presentation av olika upphovsrättsliga frågor som länkning ger upphov till. Mårten Lindberg och Oscar Löthberg från Spotify redogjorde för Spotifys affärsmodell och samarbeten med bl.a Facebook och andra plattformar.

Dessutom innehöll programmet presentationer från iZettle och Näringsdepartementet samt ett pass som behandlade frågor avseende moms på appar och hybrid-TV.

Claes Olson