16 februari 2012

The Concept i avtal med Sony Music

Det svenska bandet The Concept – bildat 2011 av medlemmar i kompet bakom Robyn, Veronica Maggio och Tove Styrke – har skrivit avtal med Sony Music.

The Concept har under inledningen av 2012 skapat stort intresse i USA, Sydamerika och Europa. Bandets två första singlar Dddance och Gimme Twice låg på andra respektive tredje plats på den betydande indiekatorn Hypemachine och första plats på We are hunted före bland andra Jay Z, Lana Del Ray och Weeknd. Uppmärksamheten har bland annat lett till ett omnämnande i Washington Post och att bandet röstats fram till Artist of the Week på MTV.

Under The Concepts första vecka på Soundcloud hade man över 110 000 lyssningar och intresset fortsätter att sprida sig till nya delar av världen.

I Sverige var P3 först med att uppmärksamma bandet och de båda singlarna har hittills nått B-listan.

-Vi är extremt glada för att ha fått bandets och deras managements förtroende – det känns som The Concept har precis alla förutsättningar för att bli ett av Sveriges nästa stora internationella framgångssagor, säger Helen McLaughlinSony Music.

Bandets manager Carl Blom från Flagstone fyller i:

-Intresset för The Concept är enormt, både här hemma och internationellt. Hos Sony Music får vi precis den partner vi behöver för The Concept. Känns fantastiskt bra att ha med dem i teamet!

The Concept består av David Larson – sång, Filip Bekic – gitarr, Magnus Robert – bas och Frans Povel – trummor.

Lars Nylin