16 februari 2012

4 SNABBA med Grammis-vinnaren Johnny Tennander på EMI Music Publishing

Lykke Li vann de tyngsta priserna på Grammis. Avicii stod för årets låt. Deportees hade fyra nomineringar och vann Årets rock. Alla hade de ett namn gemensamt, Johnny Tennander på EMI Music Publishing.

Med titeln A&R-chef Skandinavien – kompletterat med ”Vice president A&R Europe” – är Johnny Tennander inblandad i det mesta av låtskrivare knutna till EMI Music Publishing. Det innebar att hans man förekom flitigt när olika grammisvinnare i tisdags höll sina tacktal.

När MI säger att han blev kvällens branschvinnare alla kategorier skruvar han dock på sig och skrattar: ”Ha ha, det vet jag inte… men vi hade en fin kväll, absolut”.

Det blir alltså MI som får stå för den stämpeln innan vi ger oss in i en 4 SNABBA.

Hur känns det, har du varit med om något liknande i Grammis-sammanhang?

– Vi har haft några bra galor tidigare med fler priser i antal tror jag, men samtliga vinnare i år ligger mig personligen väldigt nära hjärtat så visst var det en speciell kväll. Vi är såklart också väldigt glada och stolta över att vinna kategorierna Årets Låt, Artist och Album.

Vilken Grammis av de du är inblandad i överraskade dig mest?

– Att Avicii vann årets låt i den konkurrensen med en till större del instrumental låt kanske överraskade mig lite – å andra sidan är det inte mycket som förvånar mig längre med Avicii.

Om MI pressar dig till svar; vilken Grammis som du inte var inblandad i uppskattade du mest?

– Veronica Maggio och Christian Walz förtjänade onekligen lite priser efter det år de hade förra året, det kändes helt rätt.

Vilka projekt är i fokus just nu?

– Vi har ett väldigt roligt år med bl a Avicii, Kent, Adrian Lux,Daniel Ledinsky, Ishi, Björn Yttling och några debutanter som vi tror enormt mycket på.

Lars Nylin