10 februari 2012

GRAMMIS Legendariskt DJ-team samlat på efterfesten

Ett gäng legendariska svenska DJ- och producenter, med rötterna i Swemix, återuppstår för ett exklusivt DJ-set på efterfesten på årets Grammisgala på Café Opera. Swemix, som bildades i slutet av 80-talet, kan sägas vara den moderna svenska dans- och klubbmusikens vagga och existerar än idag. Men de fem nu återförenade deejaysen har inte varit samlade på sjutton år, och aldrig någonsin tidigare stått i samma DJ-bås på samma gång.

Den kvintett som från klockan 23.30 kommer att trängas i Café Operas DJ-bås består av Emil Hellman, René Hedemyr, Sten ”Stonebridge” Hellström, Robert Broman och Johan ”Järpen” Järpsten.

– De kommer att köra sina gamla klassiska Swemix-grejer, fast uppdaterat till idag, berättar en jublande glad Marianne Djudic, som för drygt tjugo år sedan arbetade på skivbolaget CBS och hade mycket kontakt med Swemix och som i dag är PR-konsult på Taste PR som arbetar med årets grammisgala.

En originalmedlem i Swemix som saknas djupt av alla är förstås Dag Volle. Mer känd under artistnamnet Denniz PoP var han den som vdareutvecklade DJ-kollektivets idéer till det Cheiron-sound som på 90-talet etablerade svenska låtskrivare och producenter i främsta ledet på den internationella scenen. 1998 dog Dag Volle i cancer, endast 35 år gammal.

Claes Olson