2 februari 2012

4 SNABBA Med Thomas G:son, låtskrivare

När Melodifestivalen 2012 inleds i Växjö finns en gäst nästan lika självklar som artisterna. Låtskrivaren Thomas G:son har även i år ett knippe låtar med. Dessutom väsenskilda. MI ringde för en snabb 4 SNABBA.

Västgöten Thomas G:son har i studion utanför Skövde knåpat ihop finalbidragen till Dynazty, Loreen och – mest uppmärksammat på förhand – Thorsten Flinck. Att G:son kan göra melodier visar hans bakgrund med två vinster och totalt 31 finalbidrag. Att han kan hårdrock bottnar i hans tid som hårdrockgitarrist. Men denna gång slår han alltså även till med en rockpoetisk komposition för Thorsten Flinck.

Hur blev du inblandad i Thorsten Flincks bidrag?

– Det var Filip Adamo på Sony Music som kläckte den här idéen under en sen efterfest på en tidigare Melodifestivalturne och jag nappade direkt. Att sen Ted Ström skrev en fantastisk text till den gjorde att resultatet blev mycket lyckat tycker jag.

Vad utmärker en komposition av G:son?

– Tja, jag vet inte riktigt..nån röd tråd finns kanske men den är nog lättare att finna för andra än mig..

Om MI pressar dig, vilket av dina bidrag genom åren gillar du mest ?

Tycker mycket om As if tomorrow will never come med Katrina & the nameless från 2005 (med Katrina Leskanich från gamla Katrina & The Waves – MI.s anmärkning).
.
Hur mycket närvarande kommer du att vara under festivalserien?

– Jag har med låtar i Växjö och Malmö och kommer vara närvarande där. Nästa vecka är det final i norska MGP i Oslo. Delfinalen i Leksand kommer jag följa hemma från tv-soffan. Inte dumt det heller…

Lars Nylin