31 januari 2012

Manifestdagens program klart

Manifestgalan, de oberoende bolagens prisgala, föregås som vanligt av Manifestdagen med seminarier. MI har programmet.

12.00 dörrarna öppnas

13:00

Marknadsföring på låg budget Hur man på bästa sätt och med lite pengar på fickan gör sig hörd och uppmärksammad i bruset och gärna då på en global arena eftersom internet är gränslöst. Moderator: Per Strömbäck Panel:Björn Rallare,King Cobra Records. Elisabeth Widlund, Musiksverige. Lasse Thomasson, Blind men.Victoria Skoglund, A Tenderversion Recording. Susana Meza Graham, Paradox Interactive. Patrik Larsson, Headlock och Uniform Beat.

14.00 paus med musikinslag inför nästa panel.

14:30 Musikliv i balans – sanning och konsekvens Ett panelsamtal som Statens musikverk arrangerar på Manifestdagen. Samtalet kretsar kring musikens genus och hierarkier, kvotering, musikaliska normer och jämställdhet. Samtalet modereras av Petra Markgren Wangler från SVT. Panel: Ellekari Sander (The Tiny), Josef Kallerdahl (bl.a. "Josef & Erika" och skivbolaget Hoob records), Rebecka Törnqvist, Lina Brustad (Studieförbundet Vuxenskolan), Hilda Sandgren (MTA productions) samt Anders Engström (ordförande SOM).

Musikinslag avslutar denna panel.
Kort paus inför nästa seminarium.

16:00 Spelar det någon roll hur det låter? Spelar det egentligen någon roll hur det låter? Vi översköljs av välmenande råd och kallhamrad marknadsföring kring vad som är viktigt för att få till en bra inspelning. Men vad är viktigt på riktigt? Är det viktigt att köpa dyrare prylar eller är det kanske klokare i slutändan att anlita en studio? Är konstformen/hantverket kring inspelad musik överspelat? Moderator:Henrik Andersson Vogel, Musikermagasinet. Panel:Linn Fijal, Studio Manager på RMV.Mattias Olsson, Producent och musiker, Roth Händle Studios.Björn Engelmann, Cutting Room. Ytterligare paneldeltagare tillkommer.

Lars Nylin