31 januari 2012

ER Mumford & Sons till Hultsfred – Patrik Sjöberg till Peace & Love

Engelska folkrocksensationen Mumford & Sons (bilden) gör sin enda svenska spelning i sommar på Hultsfredsfestivalen. Peace & Love presenterar en udda höjdpunkt i form av höjdhopparen/författaren Patrik Sjöberg.

Att folkrockarna Mumford & Sons gör sin enda svenska sommarspelning på Hultsfredsfestivalen är ännu ett kap för en festival som redan kontrakterat namn som The Cure, The Stone Roses, The XX, Justice och The Cardigans. Festivalen vid sjön Hulingen, numera ägd av tyska Scorpio, arrangeras 14-16 juni.

Peace & Love i Borlänge – de senaste årens största svenska festival – toppar hittills sitt artistprogram med svenska namn som Kent, Lars Winnerbäck, Anna Ternheim, Melissa Horn och festivalkungarna Hoffmaestro.

Den här veckan presenterar festivalen en annan sorts toppnamn när de presenterar namnkunniga gäster till inspirationsscenen FORUM. Höjdhopparen Patrik Sjöberg – 2011 uppmärksammad för en kontroversiell självbiografi – och journalisten Alex Schulman finns bland de totalt 70 namnen som kommer att framträda. Peace & Love 2012 äger rum 26–30 juni.

Lars Nylin