26 januari 2012

Hysterica till Black Lodge/Sound Pollution

Black Lodge/Sound Pollution har skrivit avtal med rockgruppen Hysterica.

”Med Hystericas andra album The Art of Metal tar bandet ett stort kliv framåt. De har utvecklats enormt sedan första albumet, Metalwar, som gavs ut 2009. Bandet spelar melodiös-, klassisk-, doom-, och powermetal och med detta andra album utökas soundet med keyboard, extremsång och storslagna körer. Pontus Norgren (Hammerfall) och Marcus Jidell (Evergrey) har producerat. Anni De Vil har utvecklats till en fullkomlig sångerska med sin melodiska sång blandat med growl. Hysterica ville vidga sina vyer med detta album,” skriver Black Lodge i ett pressmeddelande.

Sju olika konstnärer har tolkat varsin låt. En metallskulptör, en serietecknare, en fotograf, en keramiker, en författare, en oljemålare och en tatuerare. Varje konstnär har fått fria händer att tolka en låt var. 4 digitala singlar har släppts under 2011 från albumet.

I samband med första singelsläppet medverkade Hysterica i TV4 Nyhetsmorgon med två låtar. Hysterica har turnerat i Sverige, Europa och Ryssland både på klubbar och stora scener som bl a Sweden Rock Festival och Hardrock Hell (UK).
Hysterica har med det nya albumet som släpps i världen den 9 Mars utvecklats enormt, vi har arbetat med bandet sedan debuten Metal War då vi distribuerat den plattan. Bandet har vuxit hela tiden och fått stor uppmärksamhet och nu är planen att ta bandet till nästa nivå genom att kontraktera dem till Black Lodge som är Sveriges största metaletikett med bland annat artister som Sabaton och Bullet. Nya plattan är en riktig fullblodshingst om man nu kan säga så när bandet består av tjejer. Den här skivan kommer få stor uppmärksamhet och den 14 Mars blir det stort releaseparty på Göta Källare i Stockholm, säger Johan Hargeby på Black Lodge/Sound Pollution.

Black Lodge ägs av Sound Pollution som även äger etiketten Wild Kingdom med artister som Hellacopters, Imperial State Electric och Sator, etc.

Lars Nylin