26 januari 2012

You Say Francis & I Whistle till SXSW

Albumaktuella You Say Francis A I Whistle är klara för den amerikanska musikfestivalen SXSW (South by southwest) i Austin Texas USA. Europaturnén förlängs nu och de kommer göra en USA-turné under mars 2012 där SXSW ingår.

– Att åka tillbaka till USA blev naturligt när vi fick sådan fin respons på USA-turnén vi gjorde i höstas via Culture collide i Los Angels och CMJ i NYC, säger Peter Åstedt från bolagets svenska skivbolag You say corporate.

Lovorden kring bandet världen över har varit många. På Culture collide omnämnde LA times reporter dem som topp 10 av 300 band. På CMJ rankade det inflytelserika Owl mag dem som topp 10 av 1000 band. Förra veckan blev de topp 10 av runt 300 band på Eurosonic utsedd av Belgiska och Holländska tidningar.

Det är bråda dagar för You say france & I whistle. I dagarna släpps deras debutalbum Angry men i Europa. Redan nu har de klättrat in på Amazon Tysklands topp hundra lista efter bara några timmar. Albumet släpptes i Sverige den 23 januari. I mars i USA.

Bandet hade releasefest och start på Europaturné på Debaser Slussen 21 januari. Det är den enda Sverigespelningen på deras månadslånga Europa turné,bortsett från ett framträdande på TV4 nyhetsmorgon i onsdags.

Lars Nylin