23 januari 2012

MUSIKEXPORT Exms – agendan satt för 2012

Just som Export Music Sweden laddar för Midem i Cannes presenterar VD Anders Hjelmtorp agendan för 2012.

Export Music Sweden har ett program för 2012 som sträcker sig till oktober och innehåller punkter från Moskva i öster till Los Angeles i väster.

– 2012 kommer att bli ett mycket spännande år för Export Music Sweden och de svenska musikbolag och artister vi kommer att samarbeta med. Förutom de "vanliga" tillställningarna som Midem, Musexpo, South by SouthWest med flera lanserar regeringen de svenska kreativa näringarna runtom i världen. Varje näring har en egen månad för internationella aktiviteter.
Musiken har fått februari och i samband med det jobbar Export Music Sweden, UD, Svenska Institutet samt ett flertal ambassader på internationella musikaktiviteter, säger Anders Hjelmtorp på Export Music Sweden.

28-31 januari:

MIDEM i Cannes med stor nordiskt monter. Runt 80 svenska delegater.

16-18 februari:

ByLarm i Oslo. Många svenska band har showcase: I break horses , Grande Roses, Simian Ghost, Loney Dear, Den Svenska Björnstammen, Deportees, Rebecca & Fiona , Tove Styrke, The Amazing, Icona Pop med flera. Den svenska ambassaden och Export Music Sweden bjuder på mottagningen Swedish Music.

1 mars:

Sweden Sounds i Moskva. Heldag med svensk och rysk musikbransch i Moskva, seminarium på den svenska ambassaden, mingel med svensk och rysk bransch, showcases , "From Pirate Bay to Spotify and then…", "The live scene going forward". Finansiering finns.

9 maj:

Sweden Sounds i London. Heldag med svensk och engelsk musikbransch i London, seminarium på den svenska ambassaden, mingel med svensk och engelsk bransch. Seminariedeltagare sökes. Paneler inom: "From Pirate Bay to Spotify and then…", "The live scene going forward". Finansiering finns. Den mycket populära engelska musikbranschtillställningen THE GREAT ESCAPE börjar dagen efter i Brighton, läs mer nedan.

14-18 Mars:

South by SoutWest, SxSW, Austin Texas. USA största musikbranschtillställning. Export Music Sweden deltar tillsammans med Peace & Love festivalen och Bilda. Aktuella artister via Exms är Niki & The Dove, Serenades, allt ännu inte bokat. Samarbete med Filter Magazine.

18-19 april:

Coachella, Palm Springs, svensk musik/modetillställning. Mellan de två Coachellafestivalerna 13-15/4 respektive 20-22/4 jobbar Exms på ett svenskt event i Palm Springs med svenska artister och kända modemärken.Mer information kommer.

29 april – 2 maj:

International Songwriting Summit, Amp, Musexpo. Här presenteras de bästa seminarierna inom området synchronization, digital musik samt två heldagar som är något exceptionellt: Söndag 29/4 International Songwriting Summit, heldag med de tyngsta A&R-personerna i Los Angeles. Onsdag 2/5 ehldag med ”music supervisors” i Los Angeles. där man kan pitcha sin musik.

10-12 maj:

The Great Escape, Brighton, England. Eftermiddags och kvällstillställning på klubben Digital. Svenska band efterlyses.

9-13 maj:

ÅÄÖ, Paris. I samarbete med Svenska Institutet i Paris. Efter två framgångsrika år nu etablerad och lockar fulla hus. Artisturval går genom gunilla.noren@ccs.si.se.

23-25 maj:

International Music Summit, IMS, Ibiza, Spanien. Ett av de största evenemangen inom DJ/Dancemusic/Electronica. Ännu ej klart vad Exms arrangerar. 2011 var hela Swedish House Mafia-teamet från England där och höll ett två timmars seminarium med rubriken "This is how we broke SHM worldwide".

Efter sommaren:

Exms tittar på tre större evenemang att göra något på:

Slutet av augusti, datum ej klart:

Sunset Strip Music Festival, Los Angeles. Showcasetillfälle för glam/sleaze/hårdrock/metal. Sunset Boulevard stängs av och utescener byggs upp. Även spelningar på Roxy, Whiskey a Go Go, Key Club samt Viper Room. Sökes: Sveriges bästa band inom detta område med plan för USA lansering. Finansiering kommer att finnas.

20-22 september:

Reeperbahn Festival, Hamburg. Här kommer med all säkerhet Export Music Swedens Tysklandssatsning att äga rum. Se till att anmäla era artister via evenemangets web.

4-6 oktober:

Filter Magazines Culture Collide Festival, Los Angeles. Har vuxit till kanske det viktigaste amerikanska showcaseevenemanget för indiemusik. Exms kommer att göra en svensk dag där.

För uppdaterad information:

www.exportmusicsweden.org

För aktivt deltagande kontakta:

anders@exportmusicsweden.org