17 januari 2012

ORGANISATION Stim satsar inför festivalsäsongen

Just som festivalsommaren börjar utformas meddelar Stim att man satsar på att utöka sin service till festivalarrangörer.

Låtskrivarnas organisation Stim satsar på förbättrad information och kontakt med festivalerna. Bland annat erbjuder man festivalarrangörerna en egen ingång till Stim via festival@stim.se. Stims festivalkontakt, Robert Andersson, kan svara på frågor om priser, redovisning och rapportering. Robert kommer också att satsa mer på att besöka festivalerna runt om i landet.

– På det här viset vill vi dra vårt strå till stacken för att det ska bli en lyckad festivalsommar, både för arrangörerna och låtskrivarna. Vi tror att den personliga kontakten mellan oss och festivalerna är ovärderlig, säger Stims marknadschef Peter Englund.

Stims festivalkontakt heter Robert Andersson. Han är utbildad vid Music management i Hultsfred och är själv en flitig festivalbesökare. Dessutom har han jobbat i skivaffär i sju år och på musikförlag innan han kom till Stim.

Vad är det för service du kan ge festivalarrangörerna?

– Är det en nystartad festival så kan jag till exempel hjälpa dem med Stiminformation inför budgetarbetet, vad som ska redovisas och hur. Jag informerar dem också om vikten av att festivalerna skickar in musikrapporter för de band som spelar, så att vi kan betala ut pengar till rätt låtskrivare.

Vad har du för förväntningar inför årets festivalsäsong?

– Jag hoppas att det blir ett rekordår! 2011 var ett mycket bra festivalår med många intressanta bokningar och många nöjda festivalbesökare. Jag hoppas att 2012 blir minst lika bra.

Bästa egna festivalminnet?

– Ron Sexsmith på Hultsfred 2006.

Vad lyssnar du på just nu?

– Jag är allätare, men just nu lyssnar jag mycket på Justin Townes Earle, Israel Nash Gripka och Ben Howard.

Lars Nylin