13 december 2011

Rushinspelning för Idol-vinnaren Amanda Fondell

I fredags stod det klart att Amanda Fondell vann den sista (?) upplagan av TV4.s Idol. Planen är att ett album ska finnas ute till jul. Det innebär nu nio dagars rushinspelning för skånskan.

Jag har inte hunnit känna något, säger Idolvinnaren Amanda Fondell direkt efter vinsten i fredagens stora final i Globen i Stockholm. En vinst som bland annat grundlades i versioner av Blurs Song 2 och Nause Made Of.

Men Amanda hann inte fundera så länge innan det var dags för första följden av TV4-tittarnas gunst. Det första albumet ska spelas in och distribueras innan jul. Därför fanns det bara nio dagar att spela med när Fondell gick in i studion. Den 19/12 släpps plattan inkludernade vinnarlåten All This Way av Universal Music.

– Tyvärr måste Amanda prioritera all sin tid i studion, så hon kan inte göra någon intervju just nu, sa Nicholas Johansson på Univeral Music till Aftonbladet i lördags.

Förra året gick Jay Smiths självbetitlade debutalbum in som nummer ett på albumlistan på själva julafton och blev sedan kvar på topp 60 i 19 veckor.

Lars Nylin