13 december 2011

BlackJack tillbaka på EMI/Frituna

BlackJack återvänder till nysatsande Frituna, etiketten där det framgångsrika dansbandet skivdebuterade för drygt 20 år sedan.

BlackJack bildades 1990 i samband med Colin Nutleys film med samma namn, där sångaren Tony Ljungström även var med. Jättehiten Inget stoppar oss nu, även kallad I natt i natt, bidrog starkt till filmens framgångar, liksom favoriterna Corrine Corrina och Sista dansen.

Året därpå släppte BlackJack sitt debutalbum Den stora kärleken på Frituna. Med på första plattan var naturligtvis Inget stoppar oss nu, som i SvT:s Dansbandskampen 2008 röstades fram som Sveriges bästa dansbandslåt genom tiderna.

– Att komma tillbaka till Frituna känns för oss som att komma hem igen, säger sångaren Tony Ljungström. Det kännsväldigt inspirerande att börja jobba på vårt nya album som kommer under våren. Även denna gång är det producenten Danne Sundquist som sitter vid spakarna.

BlackJack har under de gångna 20 åren haft ett tiotal låtar på Svensktoppen, medverkat i en lång rad TV-program som Bingolotto, Go'kväll, Jeopardy, Sommarkrysset, Mat-Tina och Nyhetsmorgon.

Lars Nylin